Pininfarina pregătește noi modele după hypercar-ul Battista: un sedan și un SUV sunt pe listă: prețuri între 200.000 și 400.000 de euro

de Paul Cosma
Marti, 06.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a lansat un hypercar electric de 1.900 de cai putere, Pininfarina se gândește la o gamă de modele care să cuprindă, printre altele, un sedan și un SUV, potrivit declarațiilor făcute de șeful constructorului. Noile modele vor avea prețuri cuprinse între 200.000 și 400.000 de euro.

Achiziționați la finalul anului 2018 de compania indiană Mahindra, italienii de la Pininfarina au prezentat anul acesta la Geneva primul lor model de serie: un hypercar electric de 1900 de cai putere care fi livrat clienților începând cu anul 2020.

Pininfarina Battista își va face debutul în fața publicului în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, în data de 16 august. 

Michael Perschke, CEO-ul companiei, susține că negociază cu mai mulți parteneri pentru dezvoltarea unei platforme care să găzduiască noi modele Pininfarina. Pe listă se află un sedan și un SUV, ale căror prețuri vor fi cuprinse între 200.000 și 400.000 de euro. Lansarea lor va avea loc în cel mult 3 ani, potrivit lui Perschke, citat de Automotive News.

Acesta susține că ordinea lansărilor va fi dictată de interesul manifestat de potențialii clienți. Pininfarina promite că viitoarele sale modele electrice vor avea autonomie de până la 600 de kilometri.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Edikkk
    De până la 600 km însemană şi 50km...

    Poate ar fi bine să facă versiunea hibrid baterie electrică - pila hidrogen pentru a avea ambele avantaje.

    Poate găsi de încărcare electrică mai repede pentru oraş de zi cu zi şi hidrogen pentru drum lung
    2 4
  • Rudolf D.
    Edik draga, bateria si pila de combustie nu sunt complementare.
    Daca ai pila nu mai are absolut nici un rost sa ai si baterie. Ca sa mai cari cateva kg in plus tot timpul?!?!
    Cu pila de combustie poti sa mergi foarte linistit si in oras.
    Daca ai nevoie de mai multe explicatii o sa ti le dau.
    Intradevar exista si o masina F-cell plug-in, dar nimeni din lumea auto nu intelege de ce respectiva firma, respectabila de altfel, a facut asta. Probabil dintr-un avant progresist PR-ist.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru