Pirelli va investi 105 milioane de euro în fabrica sa din Slatina

de Sebastian Toma
Miercuri, 21.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va investi 105 milioane de euro în fabrica sa din Slatina pe parcursul umătorilor cinci ani. La finalizarea investiţiei, oltenii vor avea cea mai mare fabrică Pirelli din lume.

Esential 550 milioane de euro este valoarea aproximativă a investiţiilor derulate de Pirelli în România în perioada 2005-2012.
Italienii de la Pirelli au anunţat că vor investi 105 milioane de euro în fabrica lor din România în următorii cinci ani. Pe lângă această sumă, Guvernul României va participa la investiţia italienilor cu 35 de milioane de euro, în conformitate cu legislaţia europeană. Fabrica Pirelli din Slatina era oricum în plan pentru o investiţie de 450 de milioane de euro în perioada 2005-2014, deci investiţia totală se ridică la aproape 550 milioane de euro. În baza acestei investiţii şi a viitoarei capacităţi de producţie, fabrica Pirelli din Slatina va deveni cea mai mare facilitate de producţie a concernului italian.

Noua investiţie în fabrica Pirelli din Slatina are rolul de a creşte suprafaţa fabricii de anvelope de la 180.000 de metri pătraţi la 200.000 de metri pătraţi în 2017, precum şi creştere capacităţii de producţie a acesteia.

În plus, noua investiţie va oferi încă 500 de locuri de muncă în Slatina până în anul 2017. Unitatea de producţie din Slatina a fost inaugurată în 2005 şi reprezintă a doua facilitate Pirelli în România.

Urmareste Automarket
Pirelli este al cincilea producător de anvelope din lume, iar italienii sunt lideri pe segmentul premium la capitolul vânzări. Compania a fost fondată în anul 1872 şi deţine 19 fabrici la nivel mondial, amplasate pe patru continente, care dezfăşoară operaţiuni în peste 160 de ţări.

Via Pirelli

Comentarii (1)

  • Astia o sa faca pentru export.

    In Romania tot resapatele pe BMW-uri si VW-uri(tot resapate) vor fi la putere.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru