Planuri după alianța cu VW: Ford vrea să vândă 600.000 de mașini electrice în Europa

de Paul Cosma
Luni, 15.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va produce mașini electrice pe platforma MEB de la Volkswagen și vrea să vândă 600.000 de astfel de unități în Europa. Constructorul spune că are nevoie de 4 ani ca să dezvolte o mașină electrică pe platforma MEB, iar mai apoi să înceapă producția acelui model la uzina din Koln (Germania).

Volkswagen și Ford au anunțat vinerea trecută extinderea parteneriatului început în luna ianuarie în zona utilitarelor. Colaborarea dintre cei doi mari constructori va fi una semnificativ mai importantă, întrucât vizează un segment strategic pentru viitor.

Ford va dezvolta modele electrice pe platforma Modular Electric Toolkit (MEB) a Grupului Volkswagen. Pentru început, Ford va dezvolta un model electric de volum care va fi produs la uzina de la Koln (Germania) și care va fi disponibil la vânzare începând din 2023, însă există posibilitatea ca americanii să dezvolte în paralel încă un model pe plaforma MEB.

Ford vrea să vândă 600.000 de astfel de mașini electrice în Europa. Mai mult decât atât, constructorul american a spus că un al doilea model electric pentru clienții europeni se află “în discuții”.

Până atunci, cel mai probabil, Ford își va respecta angajamentul anterior de a lansa un SUV electric în 2020 care va fi importat de SUA și alte două modele electrice până în 2021, care nu vor fi dezvoltate pe platforma MEB.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Adrian M
    Am cumparat 3 forduri pana acum tocmai pt ca nu au o fost implicati in dieselgate.
    Acum s au incurcat cu milogii de la Vw care au si preferat Turcia pt a construi o fabrica desi noi suntem in UE.
    La revedere Ford si multe UE VW!
    10 8
  • Cine vrea să-nțeleagă ceva merită să acceseze știrea originală, cu unele detalii de citit și printre rânduri.
    ...Unde oricum nu-s sifonate chiar toate tertipurile încuscririi născătoare de e-Fordwagen-uri (600.000 produse din Precambrian pân-la Apocalipsuri după AM :-)), dar suficient ca să realizăm apropiata standardizare planetară a e-Măriilor cu diverse pălării.
    Autonomizate, clar.

    P.S. Lui H.Diess îi crește parcă nasul âla strâmb continuu, iar zâmbetul lui J.Hatchett nu-i al lui -- de parc-ar fi ieșit dintr-un schimb prelungit la Craiova, pe 300 lire lunar.

    P.S.2: Dacă nu v-au deprimat încă știrile (miliarde) despre platforma MQB, pregătiți-vă nervii pentru tsunami-ul MEB. :-P
    ...Adevărul despre ea, aici:
    https://cleantechnica.com/2019/05/18/volkswagen-meb-platform-mistakes-errors-blunders-or-masterly-engineering-brilliance/
    15 0
  • si, de ce nu vinde?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru