Planurile Porsche Engineering România pentru 2018: creșterea numărului de angajați, continuarea parteneriatului academic și dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă

de Cornel Șocariciu
Joi, 26.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2018, Porsche Engineering România se implică într-o serie nouă de proiecte. Divizia din Cluj-Napoca vrea ca anul acesta să angajeze încă 40 de oameni și să dezvolte parteneriatul din mediul academic. De asemenea, divizia din România a primit și proiecte care vizează condusul autonom.

În 2016, Porsche Engineering Group, furnizorul de servicii de ingineri din cadrul grupului Porsche, deschidea un centru de inginerie software în Cluj-Napoca. Divizia din România s-a implicat într-o serie de proiecte importante din cadrul grupului, dar și în activitățile din Cluj-Napoca.

Acum, în 2018, Porsche Engineering România vrea ca echipa să crească de la 80 la 120 de angajați. Divizia locală plănuiește să recruteze atât ingineri cu experiență, cât și tineri care abia au părăsit băncile facultăților. Odată cu extinderea echipei, Porsche Engineering România plănuiește și relocarea sediului.

"Odată cu extinderea portofoliului nostru, crește și cererea de experți în domeniul ingineriei software. În momentul de față, echipa noastră din Cluj numără 80 de angajați, iar până la sfârșitul acestui an ne dorim să ajungem la un număr de 120 de angajați", a declarat Marius Mihailovici, director general Porsche Engineering România.

Printre planurile companiei pentru anul curent se numără și continuarea parteneriatelor din mediul academic.

În 2017 a fost lansat programul de masterat "Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor" la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar anul acesta, Porsche Engineering România va sprijini tezele de licență și masterat ale studenților universității. Totodată, divizia locală oferă oportunități dedicate de doctorat.

"Am început anul 2018 cu multe proiecte noi, în arii foarte dinamice și complexe ale ingineriei software și auto, dar proiectele cele mai pline de provocări sunt cele axate pe tendințe majore la ora actuală: computer vision, machine learning și condus autonom", a completat oficialul Porsche Engineering România.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru