Poftiţi la gesturi: BMW X5 şi BMW X6 ar putea primi ecranul touchscreen disponibil pe Seria 7

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X5 şi BMW X6, cele mai mari SUV-uri oferite de constructorul german, vor primi la sfârşitul verii ecranul touchscreen disponibil în prezent doar pe noul Seria 7, însă nu şi gesturile 3D.

Vrei să-ţi cumperi un BMW X5 sau un BMW X6 în următoarele luni? Atunci ai face bine să ai puţină răbdare. Potrivit unor informaţii neoficiale, exemplarele celor două modele care vor ieşi din fabrici de la sfârşitul verii vor avea un update important în privinţa sistemului multimedia.

Acesta din urmă va primi ecranul touchscreen disponibil pentru moment doar pe noul BMW Seria 7, care poate fi utilizat la fel de uşor precum o tabletă sau un smartphone, prin gesturi precum touch, swipe, drag sau pinch-zoom. Indiferent ce sistem de acţionare foloseşte şoferul, gesturile sunt active în mod automat, fără necesitatea apăsării unui buton pentru ca maşina să "fie atentă" la comanda şoferului.

Totuşi, este important de menţionat că ecranul care va fi implementat pe BMW X5 şi BMW X6 nu va permite şi controlarea funcţiilor prin gesturi 3D ale mâinilor. Această funcţie detectează în 3D acţiunile mâinilor şoferului, permiţând operarea în linişte, fără atingere şi fără privire a unor comenzi legate de sistemul multimedia, cum ar fi răspunderea la apeluri şi multe altele, însă va fi implementată cel mai probabil abia pe următoarele generaţii ale modelelor X5 şi X6.

Nu în ultimul rând, ecranul touchscreen ar urma să fie implementat în viitor şi pe X5 M şi X6 M.

Pentru moment, BMW nu a confirmat informaţiile apărute în presa internaţională.

Via BMW Blog, Motor1

Comentarii (1)

  • wow... ce tehnologii revolutionare... swipe, drag sau pinch-zoom. E un amarat de touchscreen, il gasesti si pe tablete de 100 euro, astia (toti, nu doar bmw) ne mai prostesc mult?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru