Polestar 1 primește o ediție specială de adio: se numește Gold și va fi produsă în doar 25 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polestar 1 a primit o ediție specială cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Producția modelului plug-in hybrid va fi oprită în lunile următoare.

Polestar 1 a debutat în 2017, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Încă de la început, compania suedeză (devenită în același an de sine stătătoare) a anunțat că producția se va întinde pe o perioadă de trei ani, timp în care vor fi asamblate 1.500 de exemplare.

Acum, cu ocazia aceluiași eveniment, Polestar a lansat ediția specială Gold Edition, poate ultima înainte ca producția acestui model să ajungă la final. Acest lucru se va întâmpla în lunile următoare. Polestar 1 Gold Edition va fi replicat în doar 25 de exemplare.

Toate vor fi vopsite într-o nuanță aurie cu finisaj mat, iar pachetul va fi completat de un set de jante negre. Cusăturile de la interior sunt tot aurii. Modelul plug-in hybrid suedez este echipat cu un motor de 2.0 litri (cu turbo și compresor mecanic) și două unități electrice.

Întregul ansamblu dezvoltă în total 609 cai putere și 1.000 Nm cuplu. Autonomia în modul electric este de 124 kilometri.

"Este greu de crezut că modelul nostru de temelie va ajunge la finalul producției în lunile următoare.

Cu această mașină am forțat limitele, nu doar din punct de vedere tehnic, ci și estetic. Polestar 1 a dat tonul pentru compania noastră, iar genele sale pot fi întâlnite în Polestar 2 - și vor putea fi regăsite și pe modelele viitoare," a declarat Thomas Ingenlath, șeful Polestar.

via Polestar

Comentarii (4)

  • Faina culoarea :)
    Cine are chef sa se amuze uite aici un clip cu 'minunatia' asta: https://www.youtube.com/watch?v=VMVXy3Tg6Kw
    2 3
  • Johnny
    @automarket, la masini noi nu exista marca asta, desi are modele in vanzare in Europa. Cu Alpine si Cupra ati fost foarte grabiti...de asemenea Range Rover care din cate stiu nu este marca de sine statatoare....
    2 7
  • @Ioane, marca asta nu se comercializeaza in Romania, deci nu stii pretul in lei, deci nu o poti adauga in tabel. Stai linistit, nu vrea nimeni sa-ti saboteze marca preferata.
    8 2
  • Masina arata bine la exterior, dar combinatia de 2345Kg, 4 cilindrii in linie si 155.000 euro nu este una tocmai buna, chiar daca in total masina dezvolta 609CP
    Nu sunt deloc surprins ca au avut nevoie de 4 ani pentru a vinde 1500 masini (daca le vor vinde si pe astea). Sunt multe masini cu pret mai mic sau similar care ofera ce ofera Polestar 1, preferata mea fiind 911 Carrera 4S.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru