Polestar 1 va costa 155.000 de euro: cererea pentru coupe-ul hibrid este de peste 7.000 de unități

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polestar 1 va avea un preț de comercializare de 155.000 de euro, iar peste 7.000 de clienți și-au exprimat deja interesul pentru coupe-ul hibrid, deși producția acestuia este de numai 1.000 de unități pe an.

În toamna anului trecut, Volvo a transformat Polestar într-un brand de sine-stătător cu intenția de a lansa numai modele hibride și electrice și a prezentat primul model din noua gamă.

Polestar 1 va fi lansat pe piață începând din a doua jumătate a anului viitor, însă suedezii nu anunțaseră încă detalii despre prețul de comercializare. Totuși, cu ocazia începerii Salonului Auto de la Beijing, constructorul a anunțat că Polestar 1 va costa 155.000 de euro pe teritoriul Europei.

Inițial, modelul urma să fie produs în numai 500 de unități pe an, însă suedezii au decis ulterior să dubleze producția ca urmare a interesului major din partea clienților: peste 7.000 de persoane din 18 țări și-au manifestat interesul pentru coupe-ul hibrid.

Asta pentru ca modelul poate fi comandat doar de clienții din China, SUA, Suedia, Germania, Norvegia, Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Franța, Portugalia, Polonia, Italia, Austria, Elveția, Belgia și Canada, iar avansul solicitat de producător este de 2.500 de euro.

Polestar 1 va fi însă disponibil și pe baza unui abonament pe 2 sau 3 ani, iar detaliile financiare urmează să fie anunțate mai aproape de lansarea comercială.

Modelul hibrid este construit pe platforma Scalable Platform Architecture (SPA) și are un propulsor pe benzină de 2.0 litri și 343 de cai putere și două motoare electrice de 218 CP. În regim 100% electric, Polestar 1 va avea o autonomie de 150 de kilometri.

Via Polestar

Comentarii (3)

  • Arogantul
    in banii astia intra si un schimb de baterii dupa 3 ani?
    6 2
  • Vesnica meteahna a celor carora nu le place electricul, viata bateriilor. Pana acum la tesla leaf si Zoe s-au facut statistici si se pare ca viata bateriilor este mult peste cifrele astea pesimiste. Mi-e ca e din ciclul: "acrii sunt strugurii".
    Oricum pentru cei ce sufera de frica bateriilor cred ca s-a facut abonamentul ala pe 2-3 ani.
    1 6
  • Arogantul
    amice verde, uite cum sta treaba,
    zi-mi cate masini electrice ai cumparat? ca din gura vad ca esti mester mare, dar ma intreb, oare cati bani ai pus la bataie ? ai pus si banii tai munciti unde iti este gura? adica in masini electrice? da sau nu?
    Pe mine ma stie lumea pe aici, arogantul obsedat de volvouri, si pana acum am bagat bani in ce spun ca imi place, sunt la al treilea volvo acum si ma pregatesc de al patrulea, spre deosebire de alti asa zisi fani volvo de pe aici care viseaza volvo si cumpara VW la momentul adevarului, stiu ei cine is.
    atata timp cat bateriile nu sunt dovedite sa reziste 10 ani numai un visator , sau cineva care nu a muncit pt banii pe care ii are, ar putea sa arunce bani pe tehnologii insuficient maturizate.
    o seara buna ecologistule
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru