Ponoasele Dieselgate par să nu se mai termine: Volkswagen, dați în judecată pentru reclame mincinoase

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen s-a mai trezit cu un proces în Statele Unite. De data aceasta, germanii sunt acuzați că au difuzat reclame mincinoase pentru motoarele lor diesel.

Pentru a se putea impune pe o piață americană dominată de propulsoare pe benzină și pentru a strecura în mentalul potențialilor clienți eficiența motoarelor sale diesel, Volkswagen a folosit în ultimii ani o serie de reclame bine gândite, care se pare că și-au atins scopul.

Celebrele spoturi dedicate tehnologiei ”Clean Diesel” au fost însă mincinoase, pentru că mașinile fuseseră echipate cu un soft de păcălire a emisiilor. Comisia de Comerț a Statelor Unite (FTC) a acționat în judecată divizia nord-americană Volkswagen sub învinuirea difuzării unor reclame mincinoase.

Esential 500 de procese civile au fost intentate împotriva Volkswagen în SUA.
46 de miliarde de dolari este valoarea estimată a despăgubirilor pe care trebuie să le plătească VW în SUA.
Mai exact, organizația este de părere că reclamele Clean Diesel difuzate de VW au păcălit toți cei 550.000 de clienți afectați de scandalul Dieselgate.
Se presupune că aceștia și-au cumpărat mașinile convinși de calitățile prezentate în aceste reclame.

”Vreme de patru ani, reclamele Volkswagen au mințit consumatorii. Procesul nostru caută compensații pentru clienții care au cumpărat mașini după ce s-au lăsat influențați de reclamele mincinoase”, a declarat Edith Ramirez, președintele FTC.

Nu este singura problemă cu care Volkswagen se confruntă în SUA. Împotriva germanilor au fost deschise peste 500 de procese civile, alături de acțiuni ale mai multor state americane și departamentele lor de justiție. Valoarea despăgubirilor percepute este estimată la o sumă impresionantă de 46 miliarde de dolari.

Iată numai două dintre reclamele Volkswagen pentru motoarele lor diesel:

Comentarii (7)

  • Ponoasele Dieselgate nici nu trebuie să se termine. Vw trebuie să plătească mai întâi.
    Problema e că asta se întâmplă numai în S.U.A. În Europa nu suflă nimeni. Nici francezii, nici britanicii, nici suedezii, nici...nimeni. De români nici nu mai zic.
    31 4
  • un lucru tre' sa recunoastem, reclamele americane (in speta cele la masini) sunt tare haioase. Mie chiar imi plac

    reclama cu bunicile...masina alba, interior alb, diesel clean....te si apuca pandaliile cand te gandesti ce EXCROCERIE generalizata era in bucatarie

    iar grasu' de la automatul de sosuri...moaamaaa, ce castane ar merita!
    17 3
  • MuresMures
    nu stiu ce sa zic dar decand a aparut problema cu Diselgate eu am mai mare incredere in autoritatile americane decat europene .... si daca as cumpara o masina noua as lua NUMAI unu care este vanduta si pe continentul american
    14 4
  • in america fiecare masina este testata si certificata. In europa ficare producator duce o masina aia este verificata si atestata iar apoi producatorul cica produce masina aia in conformitate cu testele....
    3 7
  • s-o crezi tu ca e testata si verificata bucata cu bucata.....
    3 1
  • VW merita cu prisosinta toate cate le primeste in aceasta perioada. Sper sa nu scape usor si sa fie o lectie si pentru ceilalti producatori.
    13 1
  • Săracele bunicuțe și copii de pe la noi nici nu au văzut reclamele astea și au comandat noile tdi 2010 la mâna a 2-a chiar și a 3-a, cu sute de mii de km.
    Oricum la noi samsarii au pregătite întotdeauna cele mai bune reclame ptr bunicuțe și copii, rezultatele fiind chiar remarcabile în Ro.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru