Porsche 918 Spyder a intrat în producţie

de Sebastian Toma
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a introdus în producţie noul 918 Spyder, model care va fi construit în doar 918 unităţi. Livrările modelului sport de la Porsche vor începe în ultima parte a anului curent.

Porsche 918 Spyder, supercarul hibrid al mărcii din Zuffenhausen, a intrat în producţie la uzina din acelaşi oraş. Fabrica va construi doar 918 exemplare într-un an şi jumătate, iar primele unităţi vor fi livrate începând cu ultima parte a anului curent. Versiunea de bază porneşte de la aproximativ 750.000 de euro, dar versiunea de performanţă ”Weissach”, lipsită de echipamente opţionale în vederea reducerii masei, ajunge să coste 855.000 euro, aproximativ 200 de exemplare de acest gen fiind deja comandate de clienţii din Statele Unite ale Americii.

Noul supercar al celor de la Porsche este succesorul spiritual al lui Carrera GT şi al modelului de competiţie 917. Însă, spre deosebire de acestea, noul supercar al mărcii germane este un hibrid plug-in, echipat cu un tren de propulsie care livrează 887 CP şi 1.280 Nm, totul cu un consum mediu declarat de 7.0 litri la sută. Încă de la început, modelul şi-a demonstrat capacităţile, devenit cea mai rapidă maşină de producţie pe Nordschleife, bucla de nord a Nurburgring-ului, stabilind un timp de 6 minute şi 57 secunde. Marc Lieb, pilotul responsabil de reuşită, spune că ar fi putut să obţină un rezultat şi mai bun.

Urmareste Automarket
Viaţa lui 918 Spyder a început la Salonul Auto de la Geneva din 2010, când era doar un concept-car.
Între timp, modelul a trecut prin toate stadiile de prototip şi a devenit un hipercar de 1.634 kilograme, capabil să livreze performanţe demne de rivalii de la McLaren şi Ferrari, alături de posibilitatea rulării într-un mod 100% electric sau cu un consum de carburant redus. Porsche 918 Spyder este un model capabil să accelereze de la 0 la 300 km/h în 22 secunde, în timp ce accelerarea până la 200 km/h este realizată în 7.7 secunde.

Via Autoplus.fr

Comentarii (10)

  • 750.00EU zic ca merita. La un consum de 7L/100km cu un 80 de lei ajungi la Brasov.

    Super afacere.
    10 11
  • Gelu daca u zici ca se merita probabil ca vezi lumea prin alt 'televizor'.....
    si sa nu mai vorbim de obtionale care chiar sunt penale.......vopsea de 60k euro(pretul unui seria 5)
    Probabil daca ai milioane de euro pretul nu mai conteaza.
    Binenteles despre masina nam ce zice e super atat ca design cat si ca performante si tehnologie....insa anumite 'cifre' sunt chiar batjocura...
    11 6
  • Decebal
    Da clar se merita asta e masina de zi cu zi, cea mai rapida de pe Nordschleife si te uiti la consum.
    Giorlanii dastea numai de pe meleaguri poti auzi.

    Lasand gluma deoparte este cea mai rapida si avansata tehnologic din ce este la ora actuala in lume. Vor trece ceva ani ca sa atinga cineva bijuteria asta.
    9 5
  • Am uitat sa pun ghilimelele pentru inteligentii de genu lu decebal.

    Greu la deal cu boii mici :)
    8 2
  • Volanul seamana cu cel de pe M6 2013
    1 4
  • @tzenu
    Nu mai baga Bmw in aceeasi fraza cu Porsche. E ca si cum ai vorbi de Dacia si Mercedes.
    3 2
  • Toti spun ca acest autoturism merita. Ce merita?
    Salariu nostru mediu este de cca 600 euro iar sosele nu prea avem. Ca sa nu mai vorbim de viitoarele modificari la codul rutier.
    In aceste conditii tot loganul este cea mai buna solutie.
    0 1
  • Cine da 750 000 euro pe o masina si se uita la consum, are probleme mari :)
    3 1
  • @@tzenu: Vine ssfarsitul lulumiiii, astffel!
    0 0
  • Mai trezitiva,pe ce lume traiti voi,crezi ca in Ro o sa fie trimise multe 918 spyder?eu zic ca maxim 3[daca vor fi si alea].Astea sunt distribuite prin Germania,Monaco,Elvetia,Austria,Dubai,Sua,etc. si numai la cei cu peste cateva 10 de milioane in cont.DACA ai bani de o asemenea masina,beneficiezi de cea mai noua si mai inovativa masina.Porsche e un titan al industriei auto.RESPECT PORSCHE!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru