Porsche: "918 Spyder va fi mai rapid decât LaFerrari şi P1"

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ciuda faptului că este mai puţin puternic şi mai greu decât rivalii de la Ferrari şi McLaren, Porsche spune că noul 918 Spyder va fi mai rapid decât ambii săi competitori.

Deşi maşina noastră e mai grea, tehnologia cu care este echipată o face mai rapidă pe şosea şi pe circuit

James Eastwood
Manager produs Porsche 918 Spyder
James Eastwood, managerul de produs al Porsche 918 Spyder, susţine că noul Porsche 918 Spyder va fi mai rapid decât McLaren P1 şi Ferrari LaFerrari. Afirmaţia vine în cadrul unui interviu acordat britanicilor de la Car, care au solicitat informaţii privind masa şi performanţele lui 918 Spyder în raport cu valorile anunţate de P1 şi LaFerrari. Englezii l-au întrebat pe Eastwood dacă Porsche va mări puterea motoarelor în vederea surclasării rivalilor de la Porsche şi Ferrari, iar răspunsul acestuia, relativ surprinzător, a fost negativ.

”Nu avem nevoie de mai multă putere. . Maşinile cu tracţiune spate ale competitorilor te obligă să frânezi în linie dreaptă, compromiţând viteza de abordare a virajelor. Graţie sistemului de torque vectoring a lui 918 şi a roţilor faţă angrenate independent, putem oferi mai multă tracţiune şi să oferim o viteză mai mare de atac a virajelor, iar această viteză poate fi menţinută şi la jumătatea virajului.”, explică James Eastwood, managerul de produs al Porsche 918 Spyder.

Esential 1700 kilograme este masa lui Porsche 918 Spyder, mai mare decât cea a lui Ferrari LaFerrari şi McLaren P1.
Reprezentanţii Porsche nu au prezentat încă date oficiale privind numărul de pre-comenzi înregistrate pentru noul 918 Spydewr, dar nemţii nu sunt îngrijoraţi, deoarece rivalii de la Ferrari şi McLaren vor produce serii limitate, pe când Porsche va oferi mai multe unităţi decât ambii săi competitori.
”Ultimul nostru supercar oferit în ediţie limitată s-a vândut în 1.275 unităţi, iar Ferrari va construi 499 de LaFerrari şi McLaren va produce 375 de P1, deci producţia de 918 Spyder nu va fi o problemă pentru noi”, explică Eastwood.

Via Car

Comentarii (3)

  • Adrian
    Sunt fan Porsche...imi place tot ce a produs pana acum. Am unul mai vechi si pe viitor sper sa imi cumpar viitorul Macan cel mai probabil second peste niste ani de la aparitie. Dar chiar daca o sa fie mai performan acest 918, nu va putea avea exclusivitatea si imaginea unui McLaren. De Pagani nici nu are rost sa mai zic. + ca sunt mai frumoase zic eu cele doua. LaFerrari nu prea imi palce dar sigla pe care o poarta este peste Porsche ca imagine si exclusivism.
    6 1
  • Porsche
    Daca as avea foarte multi bani,Porsche ar fi in capul listei. "Adrian" fara suparare dar Porsche a reusit sa vanda mult deoarece au facut totul mai echilibrat "Cayenne" "911" "Panamera" "Boxster" "Cayman" le mai poti vedea pe strada,deoarece sunt in varful piramidei si la un pret de pornire foarte bun.De partea cealalta Mclaren si Ferrari le poti vedea la Button si Massa,ori eventual daca mergi prin Monaco. Diferenta de management total diferita,iar balanta se inclina in favoarea Porsche.Si sa iti spun sincer daca as avea foarte multi bani mi-as cumpara un Koenigsegg Agera R si un 911 Turbo S,nu un Ferrari sau Mclaren.
    1 0
  • Pana si Italienii respectiv Englezii cumpara mai multe Porsche decat progeniturile lor,foarte simplu deoare raportul Calitate-Pret este extraordinar.Cele doua marci din tarile mentionate mai sus sunt mult prea exclusiviste.Daca as avea bani sa imi iau un Ferrari de 300 de mii nu as faceo,cu siguranta as fi multimilionar un euro si atunci as alege Bugatti sau Koenigsegg mult mai exlusiviste decat celelalte 2 marci! Parerile pot fi impartite dar asta e punctul meu de vedere.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru