Porsche amână lansarea unui rival pentru Ferrari 458 Italia

de Bogdan Mirică
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunţat că trebuie să îşi concentreze eforturile asupra lansării noilor generaţii Panamera şi Cayenne. Proiectul unui supercar gata să rivalizeze cu Ferrari 458 Italia a fost amânat.

Orice constructor auto de lux ar fi invidios pe succesul actualului Ferrari 458 Italia, un model devenit deja simbol în ultimii ani. Porsche se numără printre producătorii care şi-au propus să fure din felia Scuderiei cu un produs nou, botezat cu numele de cod 988.

Primele informaţii au apărut în urmă cu trei ani, lansarea fiind aşteptată să se concretizeze abia în 2017. Se pare că şi această dată pare utopică, având în vedere declaraţiile recente ale germanilor.

Ca răspuns la o serie de zvonuri maliţioase care vorbeau chiar despre abandonarea proiectului 988, Wolfgang Hatz, şeful departamentului de dezvoltare Porsche, a ieşit la rampă cu declaraţii noi.

Esential 2017 era anul prevăzut pentru lansarea modelului Porsche capabil să rivalizeze cu Ferrari 458 Italia.
„Nu am abandonat proiectul. Nu ar fi corect să spunem asta. Nu ne-am hotărât încă asupra startului producţiei, pentru că în acest moment avem multe alte modele în curs de dezvoltare.
Trebuie să lansăm noile generaţii Panamera şi Cayenne, precum şi viitoarele noastre modele sportive. Pe de altă parte avem mai multe proiecte care vizează producţia unor motoare şi transmisii noi, precum şi participarea cu succes în Cursa de 24 de ore de la Le Mans”
, a declarat Hatz.

Aşadar, proiectul 988 ar urma să sufere noi amânări şi să fie reluat după ce gama va fi reînoită. Rivalul pentru Ferrari 458 italia ar urma să fie construit pe o platformă modulară nouă, pregătită să găzduiască şi viitoarele Boxster, Cayman şi 911. Supercarul va fi cel mai puternic produs dintre cele enumerate, urmând să beneficieze de un motor de 4.0 litri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru