Porsche anunță o serie de teme retro pentru 911 Dakar, inclusiv legendara grafică "Martini"

de Alexandru Monenciu
Marti, 10.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță o serie de teme grafice retro pentru noul 911 Dakar. Lista include și legendara grafică "Martini" din 1978.

La mijlocul lunii noiembrie, Porsche a lansat noul 911 Dakar, un supercar pentru off-road, inspirat de modelul din 1984. Acesta propune o gardă la sol cu până la 80 de milimetri mai ridicată, anvelope all-terrain și portbagaj pe acoperiș, printre altele.

Producția va fi limitată la doar 2.500 de exemplare. Dacă va trezi destul interes, reprezentanții companiei nu au eliminat de tot posibilitatea de a dezvolta și alte versiuni asemănătoare.

Între timp, norocoșii care pot opta pentru un 911 Dakar îl pot face să arate ca exemplarul care a câștigat legendarul raliu Paris-Dakar din 1984, bifând pachetul Rally Design.

Acum, Porsche anunță și alte teme grafice retro, care amintesc de perioadele 1971, 1974 și 1978 din East African Safari Rally.

Pachetul Rallye 1971 este un omagiu adus mașinii care s-a clasat pe locul 5 la prima participare ca echipă de uzină. Tema grafică include o serie de abțibilduri negre și numărul 19 aplicat pe portiere.

Al doilea pachet este denumit Rallye 1974 și propune o serie de dungi negre și albastre.

Ambele teme vor putea fi comandate direct de la reprezentanțele Porsche.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este pachetul care aduce legendara grafică Martini din 1978, cu ale sale nuanțe de portocaliu și albastru deschis. În acest caz, numărul 14 este aplicat pe portiere.

Spre deosebire de celelalte două pachete, acesta din urmă poate fi comandat ca opțiune numai din fabrică.

Porsche 911 Dakar este echipat cu un motor de 3.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 480 de cai putere și 570 Nm cuplu. Tracțiunea integrală și direcția integrală sunt standard, la fel și transmisia automată PDK cu 8 rapoarte.

Mașina are o masă proprie de 1.605 kilograme și este capabilă să atingă 100 de km/h în 3.4 secunde. Viteza maximă este limitată, din motive evidente, la 240 km/h.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru