Porsche ar putea duce 918 Spyder la Nurburgring 24h în 2011

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 25.05.2010
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring ar putea avea la startul ediţiei din 2011 un exemplar al celui mai recent concept hibrid dezvoltat de Porsche: 918 Spyder.

Jurnaliştii publicaţiei britanice Autocar anunţă astăzi că Porsche va oferi o surpriză fanilor mărcii la ediţia de anul viitor al Cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Conform unor surse germane, marca din Stuttgart va alinia la startul din 2011 al competiţiei un exemplar al prototipului hibrid 918 Spyder.

Conceptul 918 Spyder a fost prezentat de Porsche în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Vorbim de un hibrid care dispune de un motor V8 de 500 CP şi de o pereche de motoare electrice care dezvoltă în total 218 CP.

Porsche 918 Spyder are patru moduri diferite de rulare pentru cele două trenuri de propulsie pe care le deţine. Astfel, şoferul poate sa opteze pentru perfomanţe maxime sau pentru eficienţă maximă, dar şi pentru alte două moduri care sunt încadrate între cele două extreme menţionate anterior. Modul Hybrid îmbină ambele trenuri de propulsie pentru o economie de carburant optimă, iar modul Sport Hybrid oferă un plus de performanţă.

Potrivit primelor informaţii, Porsche 918 Spyder poate să parcurgă până la 26 de kilometri în modul 100% electric.

via | Porsche

Comentarii (1)

  • Ferrari, careva?

    Porsche (alta firma care a facut si tractoare) s-ar putea chiar sa reuseasca. Masina asta arata ca perfectiunea tehnologiei intruchipata. Nu stiu ce o fi pe dedesupt dar felul in care arata ma face sa cred ca indiferent ce o fi dedeupt, daca fac o masina care va arata asa, Ferrari va incepe sa aiba probleme cu lipsa de inspiratie in design din ultima vreme (nu sunt urate, dar Ferrarai era ceva remarcabil iar acum e ceva provocabil de multi constructori care acum 30 de ani nici nu puteau visa la acest statut)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru