Porsche are nevoie de trei sau patru ani pentru a aproba o culoare nouă pe mașinile sale

de Tiberiu Safta
Luni, 20.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru viitorul apropiat, Porsche dorește să introducă mai multe vopsele și nuanțe noi în paleta de culori a modelelor sale. Un lucru mai puțin cunoscut este procesul de aprobare al noilor culori, care durează trei sau patru ani, datorită testelor la care sunt supuse acestea înainte de a fi lansate comercial.

În prezent, Porsche oferă o paletă de culori bogată în nuanțe pentru modelele sale. Cu ajutorul programului Paint to Sample, potențialii clienți ai mărcii pot previzualiza modelul ales în culoarea dorită, pentru ca apoi să comande mașina. Deși Porsche are o paletă de culori destul de bogată, constructorul german a anunțat că dorește să introducă și mai multe culori în viitorul apropiat.

La prima vedere, introducerea unei vopsele noi pare a fi un proces ușor și rapid. În realitate, însă, acest proces poate dura mai mulți ani. În cazul lui Porsche, aprobarea noilor culori se face abia după trei sau patru ani.

Există două explicații pentru acest fenomen. În primul rând, Porsche trebuie să aleagă un număr de culori sau nuanțe de culori care să țină pasul cu trendurile din viitor și cu dorințele clienților. În anii trecuți, spre exemplu, cele mai populare culori văzute pe mașinile noi au fost negru, alb și gri. Așadar, pentru Porsche și nu numai, este importantă alegerea unor vopsele care să atragă clienți și să fie în trend cu diferitele perioade de timp.

În al doilea rând, fiecare vopsea nouă trebuie să treacă printr-o perioadă de teste și verificări.

Culorile noi trebuie să facă față expunerii în diferite condiții meteo, prin aplicarea lor pe panouri, folosite special pentru astfel de teste. Aceste panouri sunt, apoi, expuse, timp de doi ani, la lumina soarelui. Mai mult, vopselele trebuie să facă față și unor teste de rezistență la foc, apă cu sare și la impactul cu pietre mici.

De multe ori, inspirația pentru culori noi provine din afara industriei de automobile. Pe lângă elementele din natură, echipa responsabilă cu alegerea vopselelor preia câteva idei și de la obiecte care fac parte din viața fiecărui om, precum mobilierul sau canapeaua. Culorile sunt apoi preparate în laborator, iar acestea sunt adaptate în așa fel încât să ofere un aspect plăcut, atât la exterior, pe caroserie sau roți, cât și la interior.

Din 12 culori dezvoltate în laborator de Porsche, numai patru sunt aprobate pentru lansare pe modelele mărcii.

via Carscoops

Comentarii (18)

  • Edikkk
    Cu alte cuvinte... vrăjeală
    :)
    3 8
  • Clique
    Cred că ies mult mai ieftin cu o înfoliere profesională, alegând orice nuanță doresc, decât să dau bani grei, doar pentru o amărâtă de culoare, că vezi Doamne este Porsche.
    3 3
  • @Clique
    asa o fi, dar vezi tu... cei care chiar cumpara masini Porsche nu-si pun niciodata problema cum sa iasa mai ieftin....tie ti-a zburat imediat gandul la ieftin, ceea ce arata clar ca nu esti un potential client de Porsche. nu te acuz de nimic, doar constat.
    5 5
  • Grupul vw e cam pe duca, SE PARE CA AU GANDIREA LENTA...noi avem un Seat Tarraco de 3 luni pe dreapta, in garantie, nu functioneaza airbag-urile si suna singur la 112.

    Azi e a 97 zi de cand s-a contactat service-ul...si masina tot nu-i functionala, nu-i dau de cap, dar cred ca nici nu-si prea bat capul...

    GARANTIE WV= ZERO !
    3 2
  • Eu ma îndoiesc ca toți clienții Porsche arunca cu banii fără sa ii intereseze pe ce ii cheltuie... bine când faci afaceri cu statul și dintr-o semnătura ți-ai luat doua Porsche iar a doua zi poți da încă o semnătura poate chiar doua...ori mai e și situația când ești fotbalist și de la ceaun te-ai trezit cu milioane de euro in cont... in rest îmi e greu sa cred... sunt destui oameni chibzuiți ba unii chiar zgârciti ...când muncești pe bani te interesează ce faci cu ei
    2 2
  • &18:29... când îți iei tarraco și scrii când vw când wv... e normal
    2 1
  • eu nu am zis ca arunca cu banii fara sa ii intereseze pe ce ii cheltuie, evident ca ii intereseaza, dar ideea e ca au alte prioritati, dorinte si dare de mana in a cheltui pentru sine.

    deci ala care da cu lejeritate cateva mii de euro pe o nuanta la Porsche e acelasi care isi cumpara o geanta de cateva mii de euro, un ceas de cateva zeci de mii de euro sau achita la un restaurant din milano mia de euro la cina...e vorba de dorinta si posibilitatea de a experimenta lucruri deosebite si cu adevarat rafinate si la urma urmei de a trai luxul. e un fel de investitie in propria persoana, se acumuleaza niste experiente care toate adunate formeaza stilul de viata si un anumit standard...

    bineinteles ca iti faci aceeasi treaba si cu produse/servicii la o zecime din acele sume si gestul lor pare nesabuit si anormal - o risipa/o aroganta - pentru marea masa de oameni normali, dar nu e asa, tocmai in asta consta diferenta intre cei care isi permit si traiesc realmente luxul si parveniti, cei care fac tot ce fac doar pentru aparente si se mint singuri, punand GPL la Cayenne-ul sh, fiind insa constienti ca ei tot nefericiti si in mizerie (mai mult morala) isi vor duce traiul.

    aducand vorba de sume mari din afaceri cu statul iti pui singur niste limite si faci etichetari nefericite care in subconstient te impiedica definitiv sa crezi si sa iti imaginezi ca si tu, prin propriile tale forte si facand ceva deosebit in mod onest, iti vei putea permite odata nu zic un Porsche, dar macar un stil de viata care sa-ti permita sa gusti din tot ce e mai bun pe lumea asta.

    si inca ceva.... nu stiu ce fel de persoane instarite ai cunoscut pana acum, dar te asigur ca dintre unul care isi ia Porsche din niste semnaturi cu statul si nu da 2 bani pe munca adevarata, pe efort pe termen lung si e arogant si nesimtit cu cei din jur si altul la fel de instarit, dar modest, despre al carui stil de viata luxos si avere personala afli doar accidental, dintr-o intamplare sau scapare, te asigur ca cel de-al doilea va crea o impresie mult mai mare asupra ta. primul isi va poza cina de mii de euro la milano si o va pune pe fb, in timp ce acasa mananca si crenvursti cu mustar ca doar nu-l vede nimeni, iar despre plimbarea celui de-al doilea la milano poate nu vei afla niciodata.

    https://www.youtube.com/watch?v=UXaFrUMDRxc
    1 2
  • Lung și plictisitor... n-am reușit sa citesc tot
    1 1
  • stiu, asa e cand esti obisnuit cu gratificarea instanta, iar dispozitia la efort e zero.

    n-am ce-ti face, probabil esti din categoria celor care invidiaza/urasc si in acelasi timp stau cazuti in fund admirand pe cei care au Porsche din niste semnaturi cu statul.

    vestea proasta pt voi e nu veti avea Porsche niciodata, nici pe calea cea buna, nici pe calea cea rea. veti calari vechile dCi-uri colantate (nu ca asta e neaparat un lucru rau) insa de invidie si sange rau nu scapati (si asta chiar e nasol)
    1 1
  • Clique
    @@Clique
    Mergi o tură la băieții din Cluj de la Masterfol, să vezi câți vin cu mașini serioase de la X-uri, S-uri, Ferrari, Lamborghini, Porsche etc noi, să-și înfolieze mașinile în alte culori decât culorile stock și n-am văzut nimic special în gama lor.

    De exemplu pentru noul Carrera 911, ai de ales așa :
    Standard (nemetalizat) - alb (gratis) negru, roșu, galben
    Metalizate - alb, negru, gri închis, două nuanțe de argintiu, albastru (ce aduce cu nuanța ce a fost folosită și de Dacia prin 2008-2009 și un verde (o nuanță ce o vezi pe vehiculele militare)

    Speciale (adică vopsea perlată) - roșu, alb, orange, albastru electric și un verde aprins/crud.

    Mare lucru... culori banale, umflate la prețuri pentru nimic, dar vorba aia dacă ai bani nu înseamnă că trebuie să ai și creier, doar niște pile și relații.

    Și crede-mă că am discutat cu multe persoane din așa zise statuturi, cu 80% n-ai ce discuta.
    0 0
  • Clique
    Să mai dau niște exemple de vezi Doamne statuturi sociale sau de persoane realizate..

    Am câteva exemplare la mine în oraș chiar și în județ.
    Primul personaj din oraș, ar fi un terchea berchea cu așa zis parc de dezmembrări, unde îți vinde piesele uzate aproape la preț de unele noi și ce mai învârte și are Panamera.

    Alt personaj, tot din oraș la mine care are mai multe baruri cu păcănele și ce mai învârte pe la dos, țigări etc are Mercedes-AMG GT..
    Și lista continuă... vezi toate statuturi sociale.. și oameni de "afaceri"

    Singurii afaceriști din România sunt Țiriac și Becali, în rest sunt niște scursuri opărite ce fac evaziuni, de la cel mai de sus din societate, până la ultimul pârlit de prin sate/comune care face evaziuni și trafic de țigări și altele...

    Eu de afaceriști pe rețele sociale și "bombardieri" sunt sătul.
    0 0
  • @13:10... orice om serios realizează ca spui niște bazaconii...cât despre colant... recunosc ca îmi plac mașinile, motocicletele 100% originale... chiar și filtrele ori plăcuțele de frâna sa fie originale
    0 2
  • @14:31... pai se spune ca ambii au primit pământ moca de la stat... e misto sa fii un așa afacerist... ce sa vezi și eu am primit ceva moca de la stat...rămâne sa văd dacă îl “ridic”... dacă ma vor obliga
    0 0
  • @12:10... știu... și sexul cu o persoana de alt sex e un lucru învechit... doar se practica de câteva mii de ani
    0 0
  • n-ai de unde sa stii...poate ca e la fel de invechit ca sexul intre persoane de acelasi sex, ca tu abia azi ai aflat cu stupoare de existenta lui, din cauza ca abia recent s-a inceput sa se vorbeasca cu toata gura pe subiect, e alta poveste.

    ai vrut si tu sa fii funny, dar nu prea ti-a iesit anal..ogia
    0 3
  • Hai ca ți-a ieșit tie...știi tu ceva... eu n-am vb nimic de cel cu persoane de același sex...
    0 0
  • faci pe prostul, dar e limpede pentru oricine unde bati...

    daca tot vrei sa fii spiritual, macar fii pana la capat, e de porc sa o dai cotita. sustine-ti punctul de vedere, cu subiect si predicat... stiu, asta e cam greu pentru voi astia care traiti dupa sloganuri si cu certitudini din auzite
    0 2
  • Te roade pe tine ceva și nu vrei sa spui ce
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru