Porsche calcă pe urmele Tesla: modelul electric Mission E va avea mai multe variante de putere și update-uri de performanță prin internet

de Daniel Popescu
Luni, 13.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Mission E, primul model electric al constructorului german, va fi disponibil în mai multe variante de putere și ar putea beneficia inclusiv de update-uri de performanță prin internet.

La Salonul Auto de la Frankfurt din 2015, Porsche a dezvăluit conceptul electric Mission E, care va fi transformat în model de serie ce va fi lansat în 2019.

Constructorul german începe deja să-și contureze planurile pentru prima mașină electrică a mărcii, iar sursa de inspirație va fi reprezentată de rivalii de la Tesla. Astfel, directorul executiv Oliver Blume a dezvăluit că Porsche Mission E va fi disponibil în mai multe versiuni de putere.

"Mission E va fi poziționat în segment sub Panamera. Va oferi o autonomie de 500 de kilometri cu un timp de încărcare de 15 minute. Ne gândim la diverse opțiuni și va fi mai mult de o variantă, cu niveluri diferite de putere", explică el.

Urmareste Automarket
În plus, Porsche analizează în prezent opțiunea de a oferi update-uri de performanță prin internet, pentru ca un client să poată crește puterea printr-o simplă actualizare software.

"Va fi posibil să lucrăm cu opțiuni over-the-air.

Nu am luat încă o decizie, dar ar putea fi posibil să oferim mai multă putere. De exemplu, dacă ai versiunea de 400 de cai putere, ar putea fi posibil să faci update la varianta de 450 de cai putere", a adăugat Blume.

Până acum, știm că, în varianta de concept, Porsche Mission E asigură peste 600 CP, tracțiune integrală și direcție integrală. Cei de la Porsche anunță un timp 0-100 km/h de sub 3.5 secunde și un timp 0-200 km/h de sub 12 secunde.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru