Porsche Cayman GT4 primește o variantă dedicată competițiilor: costă 111.000 de euro fără taxe

de Sebastian Toma
Joi, 19.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții Porsche amatori de întreceri pe circuit au la dispoziție un nou model: Cayman GT4 Clubsport. Acesta este dezvoltat special pentru competiții și dezvoltă 385 CP.

Esential 385 CP dezvoltă motorul de 3.8 litri al acestui model.
Porsche Cayman GT4, cea mai sportivă variantă a modelului german, a primit la Salonul Auto de la Los Angeles o variantă dedicată circuitului care primește denumirea Clubsport. Aceasta vine tot cu o motorizare de 385 CP, dar prezintă modificări care nu îi mai permit omologarea pentru circulația pe drumurile publice. În plus față de mașina de stradă, modelul are o transmisie Porsche PDK cu șase trepte, două ambreiaje și padele pe volan, care a fost modificată pentru răspuns mai rapid și ranforsată pentru solicitările suplimentare aduse de circuit. În plus, diferențialul spate este și el optimizat pentru asemenea aplicații. Puntea față are elemente împrumutate de la 911 GT3 Cup, fratele mai mare al lui Cayman GT4 Clubsport.

Varianta Cayman GT4 Clubsport are o masă de 1.300 kilograme și este livrată cu o cușcă de protecție la impact specifică normelor FIA. În plus, modelul are un scaun scoică de competiție și centuri cu prindere în șase puncte.

Varianta de bază a acestui model are un rezervor de 90 de litri, optim pentru competițiile de anduranță, dar poate comandat cu rezervoare de 70 sau de 100 de litri, în funcție de cerințele clientului. Jantele din aliaj ușor ale acestui model sunt de 18 inch și sunt echipate din fabrică cu anvelope Michelin.

Urmareste Automarket
Prețul de pornire al unui Porsche Cayman GT4 Clubsport este de 111.000 de euro fără taxe.
Modelul poate fi comandat de la divizia Porsche Motorsport din Weissach.
Cei de la Porsche vor omolga acest model pentru sezonul 2016 al campionatelor VLN Long Distance Championship Nürburgring, SRO GT4 Series, Pirelli GT3 Cup Trophy USA, Ultra 94 GT3 Cup Challenge Canada și pentru multe alte competiții care sunt derulate pe circuit sub egida FIA.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru