Porsche celebrează 25 de ani de Boxster cu ediția specială Boxster 25 Years. Disponibilă și în România

de Florin Ardeleanu
Joi, 14.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Boxster a împlinit 25 de ani, iar constructorul german de automobile marchează momentul cu o ediție specială denumită sugestiv Boxster 25 Years. Aceasta este disponibilă și în România.

Boxster este un model foarte important pentru portofoliul Porsche. Conceptul a debutat în 1993, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, într-o perioadă când întreaga lume se confrunta cu o criză economică majoră. Chiar și așa, roadster-ul german a fost primit foarte bine de public, în special de tineri. Consiliul Executiv Porsche nu a avut altă opțiune decât să producă în serie acest model, lansarea având loc trei ani mai târziu.

În 2021, constructorul din Stuttgart sărbătorește a 25-a aniversare a familiei sale de roadstere și marchează momentul cu un model aniversar special. Numele său este Boxster 25 Years și este bazat pe Boxster GTS 4.0.

INTERIOR ȘI EXTERIOR PERSONALIZATE

Exteriorul se evidențiază prin câteva elemente de design, inspirate de conceptul lansat în urmă cu 28 de ani. Notabilă este culoarea reinterpretată Neodyme, un maro strălucitor asemănător cuprului, care decorează jantele din aliaj (de 20 inch), prizele de aer laterale si șorțul din față.

Să nu uităm de capacul rezervorului de combustibil, ornat cu scrisul Porsche, parte din gama Exclusive Design, sau de terminațiile sistemului de evacuare realizate din aluminiu șlefuit, cu finisaj strălucitor. Cât despre nuanțele exterioare disponibile, paleta include trei culori: GT Silver Metallic, Deep Black Metallic și Carrara White Metallic.

Interiorul este la fel de special ca exteriorul.

Pasagerii regăsesc aici o tapițerie din piele Bordeaux, plafon retractabil din material textil, roșu, ornamente din aluminiu, scaune sport reglabile electric pe 14 direcții, praguri inscripționate cu "Boxster 25" și un volan sport GT, îmbrăcat in piele.

Daca roșul este prea extravagant pentru tine, află că habitaclul și soft top-ul pot fi comandate și în negru.

PRODUCȚIE LIMITATĂ, DISPONIBILĂ ȘI ÎN ROMÂNIA

Fiind bazat pe GTS 4.0, Boxster 25 Years este propulsat de motorul de 4.0 litri, cu șase cilindri, care dezvolta 400 de cai putere și 419 Nm cuplu. Unitatea vine în compania unei transmisii manuale cu șase trepte, însă clienții pot opta și pentru cutia de viteze PDK cu șapte rapoarte. Dacă o bifează pe aceasta din urmă și pachetul standard Sport Chrono, repriza 0-100 km/h durează 4 secunde. Viteza maximă este de 293 km/h.

Tot standard este și suspensia sport Porsche Active Suspension Management, care coboară garda la sol cu 10 milimetri, sau sistemul Porsche Torque Vectoring cu diferential mecanic cu alunecare limitată.

Producția modelului aniversar este limitată la 1.250 de exemplare.

Vestea bună este că poate fi comandat în România și urmează să ajungă în rețeaua de dealeri la sfârșitul lunii martie 2021. Prețurile pornesc de la 99.468 euro, cu TVA inclus.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru