Porsche: Livrările au crescut cu 21% în primul sfert al anului

de Sebastian Toma
Luni, 08.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Porsche sărbătoresc o creştere de 21% a livrărilor în primul sfert al anului curent în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, realizare inedită în contextul economic actual.

Porsche a stabilit un nou record intern: creşterea livrărilor cu 21 procente în primul sfert al anului. Realizarea inedită a nemţilor vine în contextul economic dificil al celor mai importante pieţe auto ale lumii şi după un an record pentru marca germană. În primele trei luni ale anului curent, Porsche a livrat 37.009 unităţi, cu 21% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Responsabile pentru creştere sunt modelele Boxster, Cayman şi 911. Rezultatul nemţilor urmează să fie depăşit în curând, având în vedere apariţia noului Panamera facelift. Cererea înregistrată de 911 este în creştere, modelul având o creştere de 18.6 procente la capitolul livrări, totalizând 7.230 unităţi în primele trei luni ale anului.

Cayenne rămâne în continuare bestseler-ul gamei, cu aproximativ 20.000 de unităţi livrate în primele trei luni ale anului. Cele mai importante creşteri sunt realizate pe piaţa din Statele Unite ale Americii, unde livrările au crescut cu 34.8 procente, urmate de America de Nord şi America de Sud, unde remarcăm o creştere de 34.2 procente, regiunea Asia-Pacific, care a avut o creştere de 28.9 procente şi China, cu o creştere a livrărilor de 24.2 procente.

Livrările Porsche în Europa au crescut cu doar 3.5 procente, cu toate că pe piaţa din Germania s-a înregistrat o creştere de 23.9 procente a livrărilor.

Urmareste Automarket
Cei de la Porsche spun că aceste rezultate sunt datorate implementării cu succes a Strategiei 2018. Graţie acestei strategii, cei de la Porsche au fost capabili să atingă rezultatele dorite de Grupul Volkswagen referitoare la creşterea vânzărilor şi a livrărilor pentru mărcile din portofoliul său. Reprezentanţii Porsche consideră că au răspuns la incertitudinile pieţei prin produse care le oferă consumatorilor un nivel ridicat de entuziasm, pe lângă nivelul de calitate ridicat furnizat de forţa de muncă motivată.

Via Porsche

Comentarii (1)

  • Adrian
    Sa vedeti cand o sa apara Macan cum vor ajunge la un nou record de vanzari. Din pct. meu de vedere Porsche este cel mai bun producator de masini premium din toate pct. de vedere care isi merita toti banii.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru