Porsche lucrează cu Siemens la un combustibil ecologic care ar putea elimina emisiile de CO2

de Lestyan Bela
Marti, 23.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche are în plan să dezvolte o alternativă la combustibilii fosili. Noul tip de carburant, dezvoltat alături de Siemens, dorește să facă posibilă comercializarea de mașini cu motoare termice și după 2030, când multe țări au intenția să interzică propulsoarele cu ardere internă.

Porsche s-a aliat cu Siemens Energy pentru a dezvolta o uzină în Chile unde să producă un combustibil ecologic. Acest tip nou de carburant ar reprezenta o alternativă la combustibilii fosili și poate fi utilizat de orice motor termic fără nicio modificare.

Michael Steiner, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare Porsche, susține că e un drum lung până la neutralizarea emisiilor de CO2, dar problema nu se află în motor, ci în combustibilul pe care îl arde. Acest proiect are ca scop să demonstreze că motoarele termice pot fi utilizate într-un mod nepoluant.

Cu toate acestea, Steiner a declarat că electrficarea modelelor Porsche rămâne o prioritate.

Primele teste cu mașini care funcționează cu combustibil ecologic vor avea loc în 2022, cu modelul 911. Porsche a declarat de multe ori că acest model va fi ultimul care va primi un motor electric, iar dezvoltarea acestei tehnologii ar putea prelungi viața legendarului coupe.

Via: autocar.co.uk

Comentarii (11)

  • nu se va supara nimeni daca readuc aminte ca nu e prima data cand se "audi" de asa ceva. Plaseaza astia pisica de la unul la altul si o scot din cand in cand ca pe sfintele moaste intru fericirea credulilor care spera si spera si spera....
    6 23
  • Seriff
    Un lucru bun, nu vor sa treaca fortat la baterii, evident ca asta pentru ei ar insemna faliment, cine vrea o asa masina o cumpara clar si pentru sunetul motorului si al evacuarii, care ghici, la electrice nu exista, Edikk si Fanel, hai cu hate-ul.
    20 5
  • https://www.automarket.ro/stiri/audi-a-reusit-sa-produca-motorina-sintetica-din-apa-si-dioxid-de-carbon-62143.html

    poate ca te-ai "trezit" dupa 2015

    sau te intereseaza:

    https://www.automarket.ro/stiri/audi-a-inventat-un-combustibil-ecologic-8914.html
    4 23
  • netam-nissan
    În sfârșit devine și 911 accesibil - sigur îmi trag și eu unu că nexamCO2-bonusul va fi sigur de 93.000 €.
    Euroi luați, normal, (și) de la gura băbuțelor plătitoare (și ele) de TVA.
    28 2
  • @fanel
    Esti genul ala de poarta masca singur in masina,prezervativul singur in pat,tu "te-ai trezit" azi sau inca mai scrii din somn?
    23 2
  • Raspunsul firesc la provocarile tehnologice ramane unul singur: inovatia, ingeniozitatea umana. Asa ar fi trebuit sa se rezolve chiar si probema inchipuita a "incalzirii globale", minciuna preferata a stângacilor de rit nou. Nu prin norme de poluare aiuristice impuse de niste imbuibati rupti de realitate, oameni care nu se pot lauda cu nicio isprava in toata viata lor.

    As avea totusi o veste proasta pentru stralucitii ingineri de la Porsche si Siemens: sa nu credeti ca o sa ii puteti multumi vreodata pe istericii guralivi eco-stângaci. O sa iventeze alte sperietori pentru creduli. O sa gaseasca alte motive sa interzica si sa taxeze. Ce n-ati inteles voi e ca lor nu le pasa de planeta. Singura bucurie e taxarea falimentarda a tuturor celor care muncesc si fac cu adevarat ceva pentru binele tuturor.

    Singura fericire a stângacilor e nefericirea tuturor celorlalti.
    23 2
  • Daca se va hotari interzicerea motoarelor cu ardere interna, pot inventa si combustibili 99% curati, adica autoritatile latra de ani de zile cu electrificarea, ca sa dea inapoi ? Ar fi un semnal prost.
    11 2
  • AdnOpel
    Bravo nemților,le pune mortul in casa ecomarxistilor,ofensiva privată începe prin forța creierului contra slăninii cerebrale stângiste lucrătoare la stat,nemții ne au dus pe Luna,americanii știu asta..nemții ne salvează de retarzi.
    15 1
  • Edikkk
    Sunt vreo 3 versiuni dar toate au costuri mult mai mari decât benzina, motorina cu orice taxe şi mult mai scumpe decât curentul plus bateria - pe 1 kwh...

    Deci total ne viabile economic

    Vise frumoase.

    Dacă o să reuşească vreodată, da, bine.... dar până atunci vise.

    Singurii care au rămas cu sistemul este armata americană care în caz de urgenţă ar rămâne fără kerosen, trec la producerea kerosenului din apa mării plus carbon plus energia electrică - din centrala nucleară a portavionului.
    În rest, nu îşi permit nimeni aşa ceva, la aceste costuri.
    1 20
  • @dan_grc: deci m-ai umplut de respect. Carevasazica nu-i bai ca motoarele cu ardere interna nu vor mai polua deloc. Trebuie interzise. Ca daca "asa s-a dat ordin de la stăpânire..." Ordinele se executa!

    Incredibil... Ce e cu voi, oameni buni?
    10 2
  • Si ce arde acest combustibil misterios? Daca nu carbon atunci sulf, buna ideea, SO2 inverseaza efectul de sera, deci scapam si de incalzirea globala, mai e o singura problema de rezolvat, ne cam omoara. Au incercat ei prin anii 40 sa rezolve problema asta, nu mai retin sigur unde, parca Auschwitz, dar le-au fost intrerupte prematur cercetarile.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru