Porsche lucrează deja la noua generație Taycan. Germanii vor autonomie mai mare

de Alexandru Monenciu
Vineri, 05.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, venite chiar de la un oficial Porsche, noua generație Taycan se află deja în dezvoltare. Autonomia mai mare este unul dintre obiective.

La începutul acestui an, Porsche a prezentat noul Taycan facelift. Modelul cu zero emisii a fost îmbunătățit pe toate planurile, inclusiv în ceea ce privește puterea și autonomie. Spre exemplu, aceasta din urmă ajunge acum până la 678 de kilometri.

Chiar dacă noul Taycan facelift a debutat recent, Porsche lucrează deja la a doua generație. Cel puțin asta a declarat Sarah Razavi, manager responsabil de sistemul de încărcare și energie pentru modelul Taycan.

"Următoarea generație? Da, evident, odată ce lansăm un model, deja începem să lucrăm la următorul, așa că în prezent căutăm idei și ne întrebăm ce ar trebui să îmbunătățim la următoarea generație. Cred că am făcut o treabă excelentă pentru a împinge și a stoarce cu adevărat fiecare fărâmă din platforma actuală. Probabil că vom asista la o evoluție a platformei," susține Razavi.

Unul dintre obiectivele inginerilor Porsche este de a obține o autonomie mai mare. Nu este clar cum vor reuși să facă acest lucru, în contextul în care, în opinia lui Mayk Wienkotter (specialist produs Taycan) bateriile solid-state nu vor fi gata la timp.

Deși nu este o informație oficială, noua generație Taycan ar putea utiliza o platformă nouă.

Este vorba despre arhitectura SSP Sport, care va sta și la baza unui SUV electric cu 7 locuri.

via Motor1

Comentarii (1)

  • esti plictisitor si n-ai niciun haz, mai bine te opresti aici
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru