Porsche Macan e Sold Out în Germania, iar marca va creşte producţia pentru a face faţă cererilor

de Mircea Meșter
Luni, 20.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Porsche Macan este un hit încă dinainte de apariţia sa pe străzi. În Germania, clienţii Porsche au cumpărat deja stocul rezervat acestei ţări pe 2014, astfel că marca creşte producţia.

Esential 80.000 de unităţi Macan va produce Porsche în primul an.
200.000 de maşini este ţinta Porsche anunţată iniţial pentru 2018.
162.000 de maşini a vândut Porsche în lume în anul 2013.
Porsche Macan a fost primit cu surle şi trâmbiţe în momentul lansării sale, care a avut loc la Salonul Auto de la Los Angeles, în luna noiembrie a anului trecut, astfel că noul SUV compact al constructorului german a reuşit să atragă destulă atenţie din partea presei de specialitate şi a publicului. Puţini se aşteptau însă la performanţe în vânzări încă dinainte de apariţia sa în showroom-uri, mai ales după ce preţurile anunţate de Porsche se apropiau periculos de cele ale lui fratelui mai mare Cayenne.

Şi totuşi, Porsche are în vedere creşterea serioasă a producţiei anuale a lui Macan după ce cota dedicată Germaniei a fost deja epuizată în urma cererilor ferme venite din partea clienţilor din ţara de origine a mărcii.

Conform datelor oferite de revista Business Week în Germania, cele 50.000 de exemplare pe care Porsche le programase pentru producţie se vor transforma în 80.000, astfel că şi ţinta de vânzări a mărcii pentru anul 2014 va creşte substanţial.

Porsche Macan: date tehnice şi preţuri în România

În 2013, Porsche a vândut peste 162.000 de maşini în toată lumea, brandul german crescând la acest capitol cu 15% faţă de anul precedent. Volumul de vânzări a fost un record absolut pentru Porsche, iar 30.000 dintre aceste maşini au fost reprezentate de diferitele versiuni ale noii generaţii 911, model care anul trecut a sărbătorit 50 de ani de existenţă. Planurile iniţiale ale celor de la Porsche vizau depăşirea ţintei de 200.000 de unităţi în 2018, însă noile cifre de producţie aşezate lângă Macan vor apropia marca din Stuttgart de această cifră chiar în acest an.

Comentarii (13)

  • La cum arata si ce performante are, era de asteptat sa fie dorita si cumparata de foarte multi. O sa depaseasca cu mult vanzarile inregistrate de Cayenne. Abea astept sa ajunga in Romania !
    ps. Parca aud peste un an / doi ca o sa mai faca o fabrica pt. ca nu face fata cererilor :)))
    21 6
  • De as castiga una la LOTO, as vinde'o si mi-as cumpara o masina in care sa ma simt om nu struto-camila asta. Tara este plina de pseudo-fani, asa ca as gasi eu un spalat pe creier cu fiabilitatea germana careia i-as putea sa io vand cu 130 k EUR, i-as mai pune jante cu BADGE Mansory , cateva brizbrizuri si aia e. Dupa care imi voi achizitiona un GT-R , de 15 mii de ori mai sportiv decat Macan care nu e decat un Folsvagin.
    6 29
  • @hamga
    Si ce faci cu GT-R in Romania ? Mergi cu 20 km/h prin Dorobanti sau cu 130 pe autostrada :)). Eventual incalci regulile de circulatie si te vedem la stirile de la ora 5 :)). Mai bine spalat pe creier decat cu creirerii spoiti pe asfalt sau pe bordul GT-Rului.
    22 5
  • Pai si aia cu Cayenne, Pnamera, AMG si M Performance, ce crezi ca fac prin Romania? Nu incalca regulile ? .........asa o logica ai si tu . Uneorii ai dreptate, dar acum nu are logica ce ai zis fara suparare.
    8 15
  • Sa speram ca nu vei castiga nimic niciodata, esti tare prost!
    19 5
  • @hamga
    Ti se pare cumva ca am luat eu apararea celor cu suv-uri sau limuzine performante gen S 63/65 AMG, M5, X5 M, ML 63 AMG sau Cayenne Turbo / S ? Eu am scris clar ca in Romania momentan o masina sport sau este inutila. Iar Macan NU e o masina sport si e numai buna pe la noi. Ca sunt unii care o comanda in versiunea Turbo asat e altceva...e valabil si la ei ce am spus eu. Exista o motorizare de 3 litri diesel pe ea si pe viitor si una de 2 litri. Sunt suficiente aceste doua motorizari la noi.
    13 6
  • @hamga samba mafia
    Plictiseala mare la service, a? Cu 130 k i-o vinzi lui ma-ta, apoi iti cumperi 15 corolla sa-ti ajunga, nu-ti trebuie gt-r, esti prea prost pt masina aia.
    16 8
  • @hamga
    Lasa-ne, unii stiu ce masina are idiotul de @mafia, alias robert, are un...SH, pajero din 98, meserie, nu de alta dar poate unii cred ca ai vreun lexus din 2013, hai mucles.
    9 3
  • masina perfecta pentru blonda din colectie
    1 5
  • pacat ca masinile premium au devenit atat de comune incat si-au pierdut scopul, exclusivitatea, asa ca ce rost mai are sa-ti iei o masina mult mai potenta decat posibilitatile reale de utilizare atata vreme cat peste 2-3 ani când va deveni accesibila pe piata sh o sa te confunzi cu doru instalatoru
    2 10
  • Ce convins esti ca peste 2-3 ani o sa-ti permiti un Porsche sh...
    7 2
  • Lasati sa se vanda ca peste cativa ani vin la noi "full fara piele cu km reali" si asa o sa avem si noi Macanuri! :)
    7 2
  • Tot la fabrica din Bratislava sunt facute?
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru