Porsche prezintă o siglă nouă. Va fi prezentă pe toate modelele de la sfârșitul anului

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvăluit oficial o siglă nouă cu ocazia a 75 de ani de la debutul primului model al mărcii. Noua siglă, ușor revizuită, va fi prezentă la toate modelele constructorului german începând de la sfârșitul anului.

Anul acesta este unul special pentru Porsche. Marca germană cu sediul la Zuffenhausen sărbătorește 75 de ani de la momentul lansării primului său model de serie, 356 No.1 Roadster. Am aflat, anterior, că Porsche va organiza un eveniment special la sediul său în data de 8 iunie.

Acum, constructorul german ne face o surpriză și ne prezintă o nouă siglă. Aceasta va fi văzută la toate modelele mărcii spre sfârșitul lui 2023. Noua siglă este, de fapt, o ușoară actualizare a legendarei embleme Porsche, utilizată încă din 1952. De altfel, emblema pe care o știm noi a suferit, de-a lungul acestor ani, alte 5 modificări în trecut. Prima a fost în 1954, urmată de actualizări în: 1963, 1973, 1994 și 2008.

Noua siglă din 2023 aduce o ușoară schimbare cu privire la desenul calului cabrat, iar dungile roșii ale siglei conțin acum detalii în forma unui fagure de miere. Sigla este confecționată dintr-un metal lustruit, astfel încât noua emblemă este mai lucioasă față de cea anterioară.

Porsche va oferi în continuare siglele vechi pentru pasionații mărcii prin programul Porsche Classic. Sigla originală din 1952 a fost desenată de către Franz Xaver Reimspieß, cel care ar fi desenat și prima siglă a celor de la Volkswagen în 1936.

Deși Porsche produce mașini încă din 1948, această emblemă a apărut abia 4 ani mai târziu, pe volanele modelelor mărcii. Calul cabrat este inspirat din stema orașului Stuttgart, în timp ce dungile negre și roșii împreună cu coarnele de cerb stilizate reprezintă stema Landului german Württemberg-Hohenzollern, o unitate administrativ-teritorială care a existat între 1945 și 1952.

via Porsche

Comentarii (1)

  • oricine
    Față de sigla Ferrari calul ăsta pare că are mai multă stabilitate pe puntea spate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru