Porsche sărbătorește 75 de ani cu un nou art car Taycan

de Tiberiu Safta
Sambata, 29.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvăluit un nou art car bazat pe modelul electric Taycan pentru a sărbători 75 de ani de la primul model al constructorului german. Noul art car a fost prezentat în cadrul unui eveniment în Shanghai, China.

Anul acesta, Porsche marchează 75 de ani de când a introdus primul său model de serie, 356. Pentru a marca această ocazie specială, constructorul de la Zuffenhausen a pregătit un exemplar unicat pentru electricul Taycan, primul model electric al mărcii.

Astel, exemplarul a fost transformat într-un art car și a fost expus în cadrul unui eveniment de artă organizat în orașul Shanghai din China. Exemplarul expus este vopsit asemănător unui curcubeu.

Noul art car a fost creat de către doi artiști, Chris Labrooy și Yang Yongliang. Exemplarul unicat este bazat pe versiunea Taycan Turbo S, ceea ce înseamnă un propulsor electric cu două motoare, care dezvoltă 761 de cai putere. În această configurație, Taycan Turbo S atinge 100 de km/h în 2.8 secunde și o viteză maximă de 260 de km/h.

Bateria de 93.4 kWh îi asigură modelului electric o autonomie de până la 416 kilometri.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru