Porsche vrea mai mult de la hibrizii săi: Panamera e-Hybrid va avea și o versiune de 500 de cai putere

de Bogdan Mirică
Vineri, 10.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche vrea să le ofere clienților săi și o versiune mai potentă a actualului Panamera hibrid. Aceasta ar urma să aibă o putere totală de peste 500 de cai.

Chiar dacă se preocupă din ce în ce mai mult de propulsia alternativă și de soluții de reducere a consumului, Porsche nu uită că mașinile sale trebuie să fie și performante. Motiv pentru care brandul german vrea să lanseze o versiune nouă pentru Panamera, capabilă să ofere și eficiență, dar și putere.

Este vorba despre o nouă versiune hibridă, mult mai puternică decât cea actuală. În prezent, Panamera E-Hybrid folosește un motor V6 de 2.9 litri, preluat de pe versiunea 4S, dar într-o formă ceva mai modestă. Asta înseamnă că el oferă 330 de cai putere și este alăturat unui motor electric de 135 de cai pentru a genera un pachet total de 460 de cai.

Versiunea mai puternică ar urma să livreze în total 500 de cai putere și să folosească același motor pe benzină, dar într-o formă ceva mai potentă. Stefan Utsch, directorul de marketing Porsche, a declarat pentru Autocar că ar putea fi folosit motorul lui Panamera 4S fără a-i fi reduse performanțele.

Acesta dezvoltă în standard 440 de cai putere, la care ar urma să se adauge ceilalți 135 de cai ai motorului electric. Prin urmare, puterea totală va sări de pragul de 500 de cai.

Urmareste Automarket
În aceste condiții, Porsche se va asigura că umple golul dintre Panamera Turbo și celelelalte modele din gamă. Așteptat să se numească Panamera 4S E-Hybrid, modelul ar trebui să își facă debutul în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat la începutul lunii martie.

Comentarii (1)

  • 300 CP, 400 CP, 500 CP, 600 CP.... si chiar 1000 CP !!!

    Unde duce nebunia ! Orgoliile absurde si idioate !

    Fiecare 100 CP in plus inseamna de fapt MAI MULTA POLUARE pentru plamanii copiilor nostri si in viitor al nepotilor nostri !


    Stam si vedem LAUDELE la asemenea masini care MANANCA EFECTIV - LA PROPRIU - OXIGENUL pe care il respiram !

    Si pentru ce ??? ca sa aiba unu sa apese pedala la 300 CP, 400 CP, 500 CP sau chiar 1000 CP !

    O nebunie!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru