Porsche vrea să își păstreze exclusivitatea: "Nu vom construi mașini mai mici sau mai ieftine decât Macan și Boxster"

de Bogdan Mirică
Luni, 21.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche promite că nu va face mașini mai ieftine sau mai mici decât Macan și Boxster de teamă ca exclusivitatea brandului să nu aibă de suferit.

Porsche a reușit să supraviețuiască grație extinderii gamei și dincolo de sfera automobilelor sport, iar acum reușește să facă profit pentru că produce și modele ușor mai accesibile, cum sunt Macan și Boxster.

Chiar dacă mirajul cifrelor este unul puternic, Porsche promite că nu va introduce modele mai mici decât Macan și Boxster, deși crossover-ul compact este deja cel mai vândut model al mărcii în Statele Unite.

Detlev von Platen, șeful global al diviziei de vânzări Porsche, a declarat că brandul nu lucrează la un al treilea SUV, mai mic decât Macan, așa cum se anticipase în presă. Surpriză sau nu, oamenii din conducerea Porsche se gândesc la moștenirea brandului și la ce reprezintă imaginea clădită până în prezent.

Suntem un producător exclusivist de mașini sportive. Nu am avea nimic de câștigat de pe urma unui Porsche mai ieftin.

Detlev von Platen
șeful blobal de vânzări Porsche
”Suntem un producător exclusivist de mașini sportive.
Nu am avea nimic de câștigat de pe urma unui Porsche mai ieftin. Nu este vorba despre cantitate, este vorba despre calitate în tot ceea ce facem
”, a declarat von Platen.

Tot el a ținut să precizeze că ”pentru a fi consecvent cu strategia produsului, trebuie să dezvolți noi servicii în jurul mașinilor. Ceea ce se va și întâmpla în viitor”.

Cea mai bună exemplificare în acest sens ar fi o funcție de parcare automată care caută singură locul liber, ghidează mașina către el și chiar achită contravaloarea la plecare.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (9)

  • Sa nu spuna niciodata asta ca se vor contrazice din nou ! Asa au spus si in trecut ! Nu vom face niciodata un suv. Si au scos Cayenne peste cativa ani. Dupa nu vom face niciodata un diesel.. Si au pus diesel pe Cayenne. Nu vom scoate niciodata berline. Si au facut Panamera. Nu vom face niciodata suv-uri compacte. Si au scos Macan. Deci....sunt sigur ca prin 2020 o sa avem pe piata si un mini suv sub Macan, o sa scoata si o masina de clasa mare concurenta cu A6 E class si seria 5 eventual Maserati Ghibli si una de clasa medie pt. seria 3. Asta in maxim 10-15 ani ! 100% ! VAG e avid dupa bani si profit. Asemena modele s-ar vinde mai bine ca Macan si Cayenne sau Panamera. Ii doare pe ei de exclusivitate cum ma doare pe mine cati bani pierd ei cu din cauza Dieselgate !
    23 4
  • @Scorpionul.negru
    Si nu in ultimul rand ca o complectare dupa tine, VW fiind atat de avid de bani si profit poate pune punte rigida si pe Porsche :)))). Nici nu m-ar mira . Avea Mustangul de 600 de cai si sa n-aibe Porsche de 500 ? :))))
    4 20
  • @@Scorpionul.negru by madalescu
    Si daca ar pune asa ceva tot masini bune ar fii ! Marca asta in primul rand si-a facut in timp o imagine de neegalat si rebuturi daca ar scoate tot s-ar vinde ca painea calda si ar fi dorite. Sigur ca nu va fi asa...Porsche e una din marcile bune din grupul VAG si fabrica masini de top. Peste Audi cu mult. Numai ca nu au atatea modele in gama pe cate ar trebuii. Mie mi-ar placea sa am si altceva de ales nu numai cateva categorii.
    12 3
  • @Scorpionul.negru
    ''Si daca ar pune asa ceva tot masini bune ar fii'' . Sa inteleg ca Dacia Logan este o masina tot la fel de buna ca Porsche daca ar avea in comun aceste lucruri :))))
    1 8
  • @@Scorpionul.negru by mascarescu
    Intelegi ce vrei....oricum nu ai avut nu ai si nu vei avea dreptate in legatura cu nimic din totate ineptiile lasate pe forumul AM !
    4 2
  • @@taratoarea.cordita by mascarimea raioasa

    Citez ,,Eu cand imi cumpar un automobil sunt interesat de urmatoarele lucruri ''
    Ce cumperi MA ??????? Poate caruta....tu nu ai nici net in coliba ta si cumperi masina auzi la el :))))
    Imi scrii de la vecini si imi spui mie ca nu stiu ce cumpar ! Tenie ce esti !
    6 2
  • @taratoarea.sclerozata
    Avand in vedere ce masina conduc acum de la compania cu care colaborez ( un Audi A3 2012 ) nu stiu dc am senzatia ca merg cu o caruta. Osia aia de suspensie de pe spate ca pe dube de marfa isi spune cuvantul :))))
    2 2
  • @@taratoarea.sclerozata
    Vrabia malai viseaza....
    A3-ul e de fapt caruta unui vecin ca nici caruta nu ai !
    1 4
  • Taratoarea afumată
    Intr-adevar! Iti scriu din vecini, ca vecinul nu-i acasa si nevasta-sa m-a chemat sa-i lustruiesc hornu'.
    Acu, c-am terminat treaba, m-am gandit sa-ti scot particula din cuva cu urmatoarea stire: la tine-n sat lumea confunda porche cu porcu, de-aia aveti impresia ca sunteti mari cunoscatori in domeniu. Doar asta-i meseria de bază: "porcheitul"
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru