Pregătiri pentru X5 plug-in hybrid: BMW dublează producția de baterii pentru mașini electrice la uzina din Spartanburg

de Paul Cosma
Joi, 25.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat dublarea producției de baterii pentru mașini electrice la uzina sa din Spartanburg (SUA). Astfel, nemții vor să pregătească intrarea în producție a versiunilor plug-in hybrid pentru modele precum noul X5 și viitorul X3.

Grupul BMW a investit 10 milioane de dolari în extinderea fabricii sale din statul american Carolina de Sud. Nemții au instalat o nouă linie de producție pe un spațiu adițional de 8.000 de metri pătrați.

Scopul este dublarea producției de baterii pentru mașini electrice la uzina din Spartanburg, acolo unde vor fi produse modele precum noul X5 plug-in hybrid și viitorul X3 în aceeași versiune hibridă. În acest sens, BMW va angaja încă 120 de oameni pentru noua linie de producție, până la sfârșitul anului.

În prezent, BMW produce baterii pentru mașini electrice în 3 fabrici: Dingolfing (Germania), Spartanburg (SUA) și în China, prin joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA).

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru