Pregătiți-vă de impact. Elon Musk: "Mașinile autonome vor apărea mai repede decât credeți. Veți rămâne cu gura căscată"

de Mircea Meşter, Foto: Automotive News
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Omul care conduce destinele Tesla Motors susține că tehnologiile pe care le dezvoltă compania americană ne vor șoca.

Tesla Motors este "copilul" lui Elon Musk, iar orice declarație realizată de omul care conduce destinele primului constructor de mașini electrice care a reușit să scoată capul într-o industrie dominată de branduri cu vârste de peste 50 ani  este privită ca o declarație oficială a mărcii. Așa se întâmplă și în cazul unui interviu pe care Elon Musk l-a acordat publicației Automotive News în care afaceristul american de origine sud-africană anunță tehnologii noi care vor șoca clienții.

"Mașinile care se vor putea conduce singure vor apărea mult mai rapid decât crede oricine. Cred că ceea ce avem în dezvoltare vor lăsa lumea cu gura căscată. Pe mine m-a lăsat", spune Elon Musk.

Tesla nu poate nici măcar să strănute fără ca asta să se transforme în titlu din publicațiile naționale.

Elon Musk
CEO Tesla Motors
Conform oficialului Tesla Motors, faptul că producătorul californian se află mereu în centrul atenției presei face ca fiecare eveniment care are legătură tangențială sau nu cu Tesla să fie exagerat.
În același registru se încadrează, spune Elon Musk, și accidentul în urma căruia un proprietar Tesla a murit în timp ce mașina rula pe modul Autopilot: "Din fericire sau din nefericire, Tesla nu poate nici măcar să strănute fără ca asta să se transforme în titlu din publicațiile naționale. Deci nu cred că trebuie să vă faceți griji că orice incident în care sunt implicate mașinile noastre va apărea în media și efectele sale vor fi multiplicate apoi cu 1000. Anul trecut au existat 35.000 de accidente soldate cu decese în Statele Unite. Despre câte dintre acestea ați citit în presă?".

Un alt subiect atacat de Elon Musk în discuția cu jurnaliștii americani este calitatea percepută a mașinilor oferite de Tesla Motors, un aspect deseori criticat implicit de clienți. "Cred că am crescut dramatic la nivel de calitate începând cu Model X. Ne-am lovit de o mulțime de provocări pe linia de producție. Este întotdeauna dificil să crești și să ajungi de la zero la 1000 de mașini pe săptămână.

Asta pentru că trebuie să tragi după tine un vagon de furnizori", spune Musk.

Comentarii (6)

  • iar acum
    critici isterice in: 3, 2, 1
    9 13
  • Moldovean
    Tesla = Apple. Aceleași tactici de manipulare, aceleași strategii de marketing, aceeiași fani care se închină lui și mărcii sale ca la șeful unei secte. Cât de ușor manipulabilă e generația ”millenials”. Ăsta e omul care cred că trăim într-un joc video unde altcineva ne controlează. Ce să mai zici...

    Dacă vreodată nu voi avea de ales și va trebui să cumpăr o mașină electrică, o voi face, dar NICIODATĂ de la compania dânsului. La fel cum am făcut și cu Apple.
    13 8
  • Claudiu
    @Moldoveanu: "Dacă vreodată nu voi avea de ales și va trebui să cumpăr o mașină electrică.. " - la atat se rezuma mentalitatea celor care sunt contra progresului. Iti doresc sa ramai in Epoca de Piatra, caci acolo duce mentalitatea celor de teapa dumitale.

    Omul asta incearca sa faca ceva pentru omenire. Cei care se vor alinia trendului vor ramane in top si profitabili, cei care vor nega progresul si evolutia vor intra in faliment. Asa si trebuie sa fie.

    Cheers! :)
    10 11
  • @Claudiu. Omul asta incearca cea mai mare schema piramidala "ever". Intradevar, miza este mare si ar fi frumos sa reuseasca, dar pana atunci Tesla este doar la stadiul de start-up comparativ cu restul firmelor auto. Nu-ti face griji ca tehnologiile autonome vor intra incet incet in cotidian dar venind dinspre Volvo, Mercedes sau Google.
    7 4
  • Incep sa cred ca tipul asta e un mare pacalici
    2 4
  • Nimenii care nu au facut nimic in viata lor spun despre un om de afaceri care a si-a facut nenumarate firme de succces si care a ajuns multi milionar ca e pacalici si ca e sarlatan cu scheme piramidale.
    Tot mai bine e ca voi, anononimi, inutili si saraci, dar hei, voi cel putin nu riscati sa nu puteti livra la timp masini electrice in 2017 :)))))))
    Voi va dati seama cat de penibili sunteti ? Probabil ca nu. Ignoranta e o binecuvantare pentru unii.
    Ia zi mai jd, tu cate masini ai produs si vandut ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru