PREMIERĂ: Opel Corsa, disponibil în versiuni mild-hybrid cu până la 136 CP

de Alexandru Monenciu
Luni, 04.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță, în premieră, versiuni mild-hybrid la 48V pentru modelul Corsa facelift. Acestea oferă până la 136 de cai putere.

Reprezentanții Opel tocmai au anunțat că modelul Corsa facelift va putea fi comandat și în versiuni mild-hybrid la 48V.

Ansamblul este compus dintr-un motor de 1.2 litri, pe benzină, disponibil în versiuni de 100 și 136 CP, o nouă transmisie electrificată cu 6 rapoarte și dublu ambreiaj și o baterie de 0.4 kWh. Motorul electric, de 28 CP și 55 Nm, este integrat în noua cutie de viteze.

Potrivit germanilor de la Opel, noul Corsa Hybrid (aceasta este denumirea comercială) poate consuma cu până la 1 litru/100 de kilometri mai puțin decât un Corsa cu motor termic de 1.2 litri, așadar fără niciun aport electric.

În anumite situații, spre exemplu în trafic și la viteze de până la 30 km/h, sistemul de propulsie mild-hybrid la 48V îi permite mașinii să ruleze pur electric pe o distanță de maxim 1 kilometru. Bateria stochează energia recuperată prin sistemul de frânare regenerativă.

Până la finalul anului, Opel intenționează să ofere cel puțin un model electric pe baterii în fiecare gamă de automobile.

Totodată, începând cu 2025, fiecare model nou lansat de marca germană va fi complet electric.

via Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru