PREMIERĂ: Porsche Cayenne Turbo GT, cel mai rapid Cayenne de serie: 0-100 km/h în 3.3 secunde

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 30.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Cayenne are de acum un nou vârf de gamă. Numele său este Cayenne Turbo GT și, potrivit constructorului din Stuttgart, este cel mai rapid Cayenne de până acum.

După o campanie de promovare, în cadrul căreia a stabilit un nou record de timp (pentru SUV-uri) pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife, Porsche a lansat oficial noua versiune de performanță a modelului Cayenne.

NOU VÂRF DE GAMĂ

Așa cum spuneam, este bazată pe versiunea Coupe, iar numele său este Cayenne Turbo GT. De fapt, vorbim despre un nou vârf de gamă, având în vedere că se poziționează deasupra versiunilor Turbo și Turbo S E-Hybrid.

Din punct de vedere estetic, noul Porsche Cayenne Turbo GT vine cu un spoiler frontal revizuit, cu prize de aer mai mari, jante cu diametrul de 22 de inch și design specific, plafon din fibră de carbon, eleron care crește apăsarea pe puntea spate cu 40 de kilograme și difuzor de aer tot din carbon.

Pasagerii vor regăsi la interior o tapițerie din Alcantara, scaune sport și noul sistem multimedia Porsche Communication Management 6.0.

Sub capotă, noul Cayenne Turbo GT ascunde același motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo (care echipează inclusiv versiunea Turbo Coupe).

Puterea a crescut, însă, cu 90 de cai putere și 80 Nm pentru un total de 640 CP și 850 Nm.

Pentru a obține aceste valori, Porsche a modificat turbinele, admisia, arborele cotit și sistemul de evacuare confecționat din titan. De asemenea, mașina stă cu 17 milimetri mai aproape de șosea decât Turbo Coupe, iar suspensia, șasiul, direcția și manevrabilitatea au fost îmbunătățite.

Roțile față sunt mai late, iar sistemul de frânare cu discuri carbon-ceramice este standard. Totodată, transmisia automată Tiptronic, cu 8 rapoarte, a fost recalibrată pentru a schimba și mai rapid treptele.

CEL MAI RAPID CAYENNE, DE SERIE, DE PÂNĂ ACUM

În ceea ce privește performanțele, noul Cayenne Turbo GT nu este cel mai puternic Cayenne (acest titlu îi revine lui Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe), dar este cu siguranță cel mai rapid. Repriza 0-100 km/h durează 3.3 secunde, iar viteza de top ajunge la 297 km/h.

Porsche Cayenne Turbo GT va debuta public cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood.

SUV-ul este disponibil pentru comandă, iar livrările vor începe în septembrie 2021.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru