Sistemul multimedia al germanilor de la Porsche primește o nouă versiune: interfață regândită și Android Auto

de Alexandru Monenciu
Vineri, 18.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile introduce a șasea generație a sistemului multimedia Porsche Communication Management. Acesta va debuta, în vara acestui an, pe modelele 911, Cayenne și Panamera.

Sistemele multimedia cu care vin echipate mașinile noastre au devenit, cu trecerea anilor, tot mai inteligente și intuitive. În prezent, acest sistem este modalitatea prin care șoferul interacționează cu automobilul.

Germanii de la Porsche introduc acum cea de-a șasea generație a sistemului multimedia din dotare, pentru o experiență mult îmbunătățită.

Denumit oficial Porsche Communication Management 6.0, sistemul vine cu o serie de noutăți. Versiunea de bază a debutat o dată cu modelul electric Taycan, iar utilizatorii vor primi tot pachetul de îmbunătățiri printr-o actualizare over-the-air.

INTERFAȚĂ NOUĂ ȘI, ÎN PREMIERĂ, ANDROID AUTO

În primul rând, sistemul multimedia al nemților are o interfață complet regândită, cu iconițe redesenate, fonturi noi și culori noi. Apoi, zonele sensibile la atingere au fost extinse, pentru o interacțiune mai ușoară.

Avem apoi integrarea directă a serviciilor Apple Music și Apple Podcasts, dar și posibilitatea conectării telefoanelor mobile prin sistemul Android Auto (prin cablu).

Sistemul era compatibil și înainte cu Apple CarPlay (wireless).

Navigația a fost, la rândul ei, îmbunătățită și oferă acum informații reale din trafic. Poate calcula timpul până la destinație, în funcție de trafic, și chiar îl informează pe șofer de traficul de pe o anumită bandă de circulație.

Sistemul Porsche Communication Management 6.0 propune și o versiune îmbunătățită a asistentului digital. Prin rostirea cuvintelor "Hey, Porsche", cel de la volan va avea acces la o serie de funcții (încălzire în scaune, aer condiționat, navigație, lumină ambientală etc.).

O altă noutate este funcția Soundtrack My Life. Așa cum îi spune și numele, aceasta va putea genera o coloană sonoră care va fi redată în funcție de stilul de condus sau traseul urmat. În prezent, este în variantă de testare beta.

DEBUTEAZĂ ÎN VARA ACESTUI AN

Noul sistem multimedia al producătorului din Stuttgart va debuta, în vara acestui an, pe modelele 911, Cayenne și Panamera.

via Porsche

Comentarii (2)

  • Tin sa precizez ca mi se rupe de sistemul multimedia al germanilor de la porsche. :)
    1 0
  • Noile Dacii, precum si alte masini noi, suporta Android Auto wireless, iar pe acest Porsche trebuie sa conectezi cablul. Unde este ingineria germana?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru