Premierele Bentley de la Geneva: britanicii aduc un model special cu ocazia centenarului mărcii, dar și noul Bentayga Speed, cel mai rapid SUV de serie din lume

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 27.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley va expune noile Bentayga Speed și Continental GT Cabrio în cadrul Salonului Auto de la Geneva. De asemenea, standul britanicilor va găzdui și un model special dezvoltat cu ocazia centenarului mărcii.

Walter Owen Bentley este cel care în 10 iulie 1919 punea bazele unei noi companii auto. Pentru a sărbători cum se cuvine anul centenarului, producătorul britanic a pregătit o serie de suprize pentru fanii mărcii.

În acest context, Bentley nu putea rata Salonul Auto de la Geneva. În cadrul evenimentului care își deschide porțile în 5 martie, britanicii au pregătit o serie de premiere interesante.

Pe lista Bentley apare un model special despre care britanicii spun că a fost inspirat de vechile versiuni care au câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans între 1927 și 1930. Modelul va fi produs într-o ediție limitată, cel mai probabil britanicii urmând să asambleze doar 100 de unități.

În cadrul standului Bentley de la Geneva, fanii mărcii vor putea admira și noul Bentayga Speed. Cel mai rapid SUV de serie din lume are 635 de cai putere și 900 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.9 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 306 km/h.

Bentley va expune la Geneva și ediția specială Mulsanne W.O.

Edition by Mulliner, model pe care publicul american l-a putut admira în premieră în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. De asemenea, fanii constructorului britanic vor avea ocazia să vadă noul Continental GT Cabrio. Acesta din urmă mizează pe un motor W12 de 635 de cai putere. 19 secunde durează ridicarea sau coborârea plafonului din material textil, iar mecanismul poate fi acționat și în mers până la viteze de 50 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru