Bentley a prezentat noul Continental GT Cabrio: motor W12 de 635 CP și 19 secunde pentru plierea plafonului din material textil

de Cornel Șocariciu
Marti, 27.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Continental GT Cabrio. Modelul producătorului britanic are un plafon din material textil care poate fi operat până la viteze de 50 km/h.

În aceste zile, atenția pasionaților de automobile este îndreptată către Salonul Auto de la Los Angeles, eveniment care își deschide porțile în 28 noiembrie. Cu toate acestea, Bentley a decis că este momentul să publice primele imagini și detalii referitoare la noul Continental GT Cabrio.

Versiunea cu plafon retractabil este dezvelită după un an de la prezentarea coupe-ului Continental GT în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Bentley Continental GT Cabrio: date esențiale

● Designul noului Continental GT Cabrio a fost inspirat de conceptul EXP 10 Speed 6.

● Conform oficialilor producătorului britanic, plafonul retractabil din material textil poate fi operat până la viteze de 50 km/h. Timpul necesar pentru ridicarea sau coborârea acestuia este de 19 secunde.

● Plafonul poate fi comandat în 7 versiuni, iar pentru prima dată în gamă, constructorul britanic oferă un plafon fabricat din stofă confecționată din fibre din lână de culori diferite.

● Spre deosebire de vechiul Continental GT Cabrio, noua generație este cu 5% mai rigidă și, în același timp, ceva mai ușoară.

Bentley spune că noul Continental GT Cabrio cântărește 2.414 kilograme (coupe-ul este mai ușor cu 170 de kilograme). 

● Standard, noul Continental GT Cabrio vine cu jante de 21 de inch, iar opțional clienții vor putea alege jante cu diametrul de 22 de inch. 17 culori sunt disponibile pentru caroserie, inclusiv noile Beluga, Onyx și Portofino. 

● Sub capotă, Bentley Continental GT Cabrio "ascunde" un motor W12 de 6.0 litri care produce 635 de cai putere și 900 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu opt trepte și dublu ambreiaj.  

● În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.8 secunde, cu 0.1 secunde mai lent comparativ cu versiunea coupe. Viteza maximă anunțată de producător pentru Continental GT Cabrio este de 333 km/h. 

● Consumul mediu mixt trecut de Bentley pe fișa noului model este de 14 litri/100 de kilometri, în timp emisiile de CO2 sunt de 317 grame per kilometru. Valorile sunt măsurate conform noului ciclu de testare WLTP

● La interior, clienții vor beneficia de un sistem de infotainment modern care comunică cu pasagerii prin intermediul unui ecran de 12.3 inch.

Totodată, Bentley a pregătit și trei versiuni pentru sistemul audio. Standard, britanicii oferă un sistem cu 10 difuzoare și 650 de wați. Pe lista de opționale, clienții vor găsi un sistem audio semnat Bang & Olufsen cu 16 incinte sau unul Naim cu 18 difuzoare și 2.200 de wați. 

● Noul Continental GT Cabrio este disponibil cu două pachete. Pachetul City este dedicat călătoriilor în orașe și include sisteme de asistență precum averitzare pentru pietoni, recunoașterea semnelor de circulație și sistem de frânare de urgență, în timp ce pachetul Touring este dedicat călătoriilor lungi și beneficiază de sisteme precum pilot automat adaptiv cu funcție traffic jam assist, asistent la menținerea benzii de rulare, head-up display sau night vision.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru