Presa britanică: Jaguar vrea să înlocuiască modelele XE și XF cu un hatchback compact

de Paul Cosma
Luni, 22.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar analizează mai multe variante de înlocuire a modelelor XE și XF, iar una dintre ele este un hatchback compact cu versiune hibridă, potrivit informațiilor neoficiale din presa britanică.

Jaguar pregătește o împrospătare a gamei, iar mai multe modele actuale ar putea să fie eliminate din oferta constructorului.

Potrivit publicației Autocar, britanicii iau în calcul mai multe opțiuni pentru înlocuirea modelelor XE și XF. O variantă ar fi lansarea unui sedan cu versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

Totodată, Jaguar se gândește să înlocuiască XE și XF cu un hatcback compact, așa cum reiese din declarațiile noului director de design.

“Aș fi încântat să desenez o mașină mai mică. Cred că este momentul potrivit pentru Jaguar să lanseze un produs global care să atragă clienții tineri și femeile într-o proporție mai mare,” a spus Julian Thomson.

Anul trecut, Jaguar a vândut 161.600 de mașini, cu 10% mai puțin față de 2018. În primele trei luni din 2020, vânzările constructorului au scăzut cu 42%.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • cel mai bine
    ar fi să le înlocuiască cu un hatch subcompact iar restul modelelor, cu un mini de oraș.
    4 5
  • hubbie
    daca si inlocuitorul compact al acestor 2 modele va fi la fel de dezastruos la fiabilitate si lucrat neingrijit, inseamna cu nu rezolva nimic, mai bine stau potol pe loc.

    auzisem zvonuri ca in marja parteneriatului pentru motoare cu bmw, exista discutii ca bmw sa le imprumute platforma ukl de la seria 1 ca sa-si dezvolte si jlr compacta dorita....ramane sa vedem daca se concretizeaza ceva
    10 2
  • Sa inlocuiesti doua modele, clasa medie si mare, absolut necesare pentru un constructor premium, cu o compacta asa zis globala, inseamna faliment sigur, daca indienii nu mai vor sa investeasca intr-o gama completa, nu inteleg de ce nu scot la vanzare, macar Jaguar, daca nu si Land Rover.
    10 0
  • netam-nissan
    dar savantii britanici ce zic? sa faca mai bine trotinete?
    dl dan-grecu zice bine oricum nici nu e vorba de inlocuire doar de radere a unor troace nevandabile care chiar ar trebui inlocuite cu ceva la inaltimea fostelor jaguaruri.
    findca pe vremuri ramineai ca la dentist cind vedeai un e-type si costa nimica toata pe linga alte fitoase sportiste.
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru