Presa britanică: Nissan vrea să deschidă o uzină de baterii pentru mașini electrice în 2024

de Paul Cosma
Joi, 27.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan pregătește deschiderea în 2024 a unei uzine de baterii pentru mașini electrice în Sunderland, potrivit informațiilor apărute în presa britanică.

Nissan poartă discuții cu autoritățile din Marea Britanie privind posibila extindere a operațiunilor pe plan local, conform unor surse apropiate de situație. 

Informațiile neoficiale arată că producătorul japonez are planuri privind construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice, care să susțină eforturile de tranziție către o gamă de vehicule cu emisii zero. 

Viitoarea uzină ar urma să fie inaugurată în 2024 la Sunderland, iar producția anuală este estimată la 200.000 de unități, potrivit publicației Autocar. 

Presa internațională susține că Nissan vrea să obțină “zeci de milioane de lire” de la guvernul britanic pentru investiția în fabrica de baterii, care ar fi a doua uzină de acest fel din Regatul Unit.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Seriff
    Adica Nissan deschide inca o fabrica poluatoare care o sa polueze intr-o zi cat o masina diesel intr-un an, ca sa fabrice niste baterii pentru masini care ''cica'' nu polueaza.
    Asta e stirea corecta si adevarata.
    9 4
  • sa le spuna cineva si celor de la Nissan ca ... Brexit ... si ca toti producatorii au parjolit culturile si au otravit fantanile si s-au retras in munti sa mediteze :)))))))))
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru