Presa japoneză: Mazda nu va lansa modele noi în următorii doi ani

de Paul Cosma
Sambata, 22.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda nu va lansa modele noi în următorii doi ani și va aduce doar îmbunătățiri minore gamei actuale, potrivit informațiilor din presa japoneză. Următoarea noutate majoră de la Mazda ar putea să fie o platformă pentru vehicule de clasă mare în 2023.

Jurnaliștii niponi susțin că Mazda va lua o “pauză” de doi ani, în care constructorul se va concentra pe îmbunătățirea modelelor din gama actuală.

Potrivit Nikkei Asian Review, Mazda nu va lansa modele noi în următorii doi ani, prima noutate urmând să vină în 2023, atunci când constructorul va lansa o platformă nouă pentru vehicule de clasă mare.

Primele informații arată că viitoarele modele Mazda de pe această platformă vor avea prețuri mai ridicate și vor intra în competiție directă cu produsele Lexus.

În perioada aprilie-decembrie 2019, Mazda a vândut un total de 1.1 milioane de mașini la nivel global. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în Europa, acolo unde niponii au comercializat 195.000 de unități, cu 14% mai multe față de perioada similară din 2018.

Până la data de 31 martie, japonezii estimează că vor ajunge la vânzări totale de 1.5 milioane de mașini pentru anul fiscal 2019-2020.

Via Nikkei Asian Review

Comentarii (7)

 • Parere
  Mazda concurent pentru Luxus? Ha ha ha....Pai Mazda nu se ridica la nivelul fiabilitatii si durabilitatii cu Toyota si astia vor sa concureze cu Lexus?
  1 2
 • ACE - Craiova
  Si cand te gandesti ca, toate aceste masini, sunt produse doar in Japonia...
  6 3
 • Eu astept doar Mazda 6 AWD cu Skyactiv X actual sau variante "six in line" (sau 6 in linie) pe gasolina.
  4 10
 • Cum spuneam, un mare brav producător auto, chiar şi MAZDA care face maşini foarte frumoase şi cu motoare bune

  nu poate singură, să facă faţă investiţiilor mari cu electrificarea sau modernizarea modelelor şi sunt nevoiţi să renunţe la una din cele două
  7 6
 • hazard
  ar fi trebuit sa aiba succes daca face masini bune, corect?
  4 0
 • @ACE - Craiova
  Nu toate sunt produse in Japonia. Stiu sigur ca au o fabrica in Mexic, unde, printre altele, se produce si modelul CX 30, varianta G122. Poate mai au fabrici si in alte tari, de ex. in China.
  3 1
 • Fabrica din Mexic s-a inchis.
  2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru