Președintele Volkswagen scapă de noi acuzații privind manipularea piețelor în scandalul Dieselgate: compania va plăti o amendă de 1.5 milioane de euro

de Paul Cosma
Joi, 20.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, a acceptat să plătească o amendă de 1.5 milioane de euro pentru ca procurorii germani să-și retragă acuzațiile de manipulare a piețelor în scandalul Dieselgate. Un fost CEO VW a scăpat de acuzații fără amendă, însă ancheta va continua în cazul lui Martin Winterkorn, șeful VW la momentul izbucnirii Dieselgate.

Procurorii din Stuttgart au anunțat clasarea dosarului în care președintele VW și un fost CEO al companiei erau acuzați de manipularea piețelor în scandalul Dieselgate.

Potrivit acestora, președintele Hans Dieter Poetsch a acceptat să plătească o amendă de 1.5 milioane de euro pentru retragerea acuzațiilor, în timp ce Matthias Müller, CEO VW din septembrie 2015 și până în aprilie 2018, a scăpat fără amendă. VW a spus că va plăti amenda lui Poetsch, întrucât consideră că acesta și-a respectat toate obligațiile.

Nu la fel de norocos este Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen de la momentul izbucnirii Dieselgate, care va rămâne în atenția procurorilor germani.

Amintim că, în acest an, CEO-ul Herbert Diess și președintele neexecutiv Hans Dieter Poetsch au scăpat de alte acuzații de manipulare a pieței bursiere în cazul Dieselgate. O instanță din Germania a clasat dosarul după ce Volkswagen a decis să plătească o amendă de 9 milioane de euro în locul celor doi oficiali.

Via Automotive News

https://europe.autonews.com/automakers/vw-chairman-settles-market-manipulation-case-germany

Comentarii (5)

  • MuresMures
    o vorba din popor : TDI
    6 0
  • Aha,si cica noi suntem spagari si corupti iar la ei "justițea" si statul de drept functioneaza.
    9 0
  • Fara alehas
    @Tatarus
    Deocamdata inca, pe planeta asta puterea banilor bate in multe cazuri adevarul si dreptatea.
    La sfarsit, ca intr-un film superb cred ca va fi o rasturnare de situatie. Altfel ar fi trist si imoral.
    4 0
  • Titlul duce putin in eroare: cand zici ca scapa, e ca si cum ar fi nevinovat.
    Corect este ca SI-A PLATIT VINOVATIA ! Si cei care accepta asta sunt la fel de mafioti ca cei ce platesc. La fel si cei ce cumpara si sustin in continuare grupul !
    2 5
  • Mandru ca sunt mafiot
    ca posesor de vw sunt mandru ca sunt mafiot. VW e number one inca. Chiar nu ma intereseaza cat polueaza masina mea, nu cred ca are nimeni de suferit din asta. Nu cred in povesti cu copilasii costelivi care-si scuipa plamanii si nici in disparitia ursilor polari. Va urez o seara faina si ganditi cu capul vostru si nu puneti botul la propaganda.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru