Prima imagine cu un nou SUV electric Ford. Va fi bazat pe platformă Volkswagen

de Tiberiu Safta
Vineri, 16.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat o imagine sugestivă cu un viitor SUV electric. Modelul cu zero emisii va fi bazat pe platforma MEB dezvoltată de Volkswagen și va fi dezvăluit în 2023.

Pe pagina oficială de Twitter a lui Martin Sander, directorul general al diviziei de modele electrice Ford Model E din Europa, a apărut o primă imagine cu un viitor model cu zero emisii al mărcii. Este vorba despre un SUV electric care ar urma să fie lansat în viitorul apropiat și care o să completeze gama de modele electrice a Ovalului Albastru.

Automarket, împreună cu alte două publicații din România, este prezent la acest eveniment desfășurat la Koln și a luat contact cu câteva surprize pe care americanii le pregătesc pentru următorii ani. Bineînțeles, vom vorbi despre ele într-un viitor apropiat, pentru că am semnat un contract de confidențialitate.

În prezent, toate informațiile care nu sunt sub embargou, despre acest model, sunt foarte puține. În plus, imaginea nu trădează foarte multe din designul mașinii. În schimb, știm că viitorul model va fi bazat pe platforma MEB dezvoltată de Volkswagen. Acesta este rezultatul unui parteneriat între cele două mărci, care prevede lansarea mai multor modele pe platforme comune.

Mai devreme în acest an, Ford a dezvăluit planul său de electrificare pentru perioada de dincolo de 2024. Unul dintre noile modele va fi și un SUV de dimensiuni medii. În plus, în același an, Ford Puma va primi și o versiune electrică.

via Martin Sander, Twitter

Comentarii (4)

  • Bravo AM pentru participare.

    împărţirea costurilor, la prima vedere, pare benefică dar ca strategie pe termen lung VW pierde piaţa din SUA - cea mai importantă piaţă auto din lume !

    Ca să nu spun că aruncă şi o umbră de slabiciune asupra VW.... Ford se ştiau de ei că sunt cam îndatoraţi...
    3 9
  • Lăsând la o parte propaganda electrică (lansari, sold-out-uri la masini care nu exista, mare tam-tam si vânzări in procente un dezastru), ma bucur sa văd colaborarea si intenția de folosii platforme comune. Dacă nu se reduce diversitatea ne ia naiba cu costurile de producție.
    2 7
  • Puma electric va fi cu siguranta un mare succes, numai sa nu vina cu vreo baterie de 40kWh, ca atunci se va alege praful, va fi aparitie-disparitie.
    Si totusi, cand zice ca apare?
    8 2
  • Seriff
    Wow, un Suv electric, ce tare, nu am mai vazut asa ceva, probabil va costa de la 50.000 in sus si automia va fi clasica de 300 km, penibil
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru