Prima schiță a noii generații Chevrolet Spark

de Bogdan Mirică
Luni, 09.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a publicat o primă imagine de tip teaser a viitoarei generații Spark. Modelul urban, care a înlocuit la noi vechiul Matiz, se va lansa luna viitoare, însă va ocoli continentul european.

Chevrolet s-a retras de pe piața europeană pentru a lăsa mai mult spațiu colegilor de la Opel, însă constructorul american continuă să își reînnoiască gama pe alte continente. Noua generație Spark, un model care a făcut carieră și la noi, fiind înlocuitorul bătrânului Matiz, se pregătește de lansare.

Debutul a fost programat în data de 2 aprilie, apariția publică fiind programată în cadrul Saloanelor Auto de la Seul și New York. Noul model va adopta un design evoluat, fără schimbări estetice radicale, și va fi dezvoltat pe platforma noilor Opel Karl și Vauxhall Viva, lansate la Geneva.

Opel Karl: imagini și detalii oficiale cu înlocuitorul lui Agila, așteptat să coste sub 10.000 de euro

Singura diferență estetică va fi amplasarea mânerelor portierelor spate pe ultimul rând de montanți, adică exact ca în cazul modelului actual.

Esential 75 de cai putere oferă motorul cu trei cilindri pe care ar urma să îl adopte și noul Spark.
Folosirea unui platforme comune cu modelele Opel va face ca propulsia să fie asigurată de motoare similare.
Printre ele se va afla și unitatea cu trei cilindri, de numai un litru, gata să dezvolte 75 de cai putere. Premizele în ceea ce privește eficiența sunt bune, având în vedere că omologul german cântărește mai puțin de o tonă, iar consumul său este unul redus.

Ca noutate absolută, noua generație Spark va beneficia, pe lângă o mulțime de sisteme de siguranță care frânează în oraș, la viteze mici, pentru a evita accidente provocate din neatenție, și de un sistem multimedia. Acesta va permite conectarea telefoanelor mobile cu Android și iOS, precum și conexiune la internet.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru