Prima schiță a noului Mercedes E-Klasse și două clipuri video anunță spiritul ”glamour” al noii generații

de Bogdan Mirică
Luni, 04.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai sunt câteva zile până la debutul unei noi generații Mercedes E-Klasse. Sedanul german va fi cel mai avansat de până acum și va oferi un design complet diferit de cel al modelului actual.

Mai sunt doar câteva zile până la debutul oficial al noii generații Mercedes E-Klasse. Modelul premium care și-a disputat clienții cu nume grele ca BMW Seria 5 și Audi A6, promite deja să fie cel mai tehnologizat produs din segment, după cum o sugerează primele imagini din interior.

Acesta este interiorul noii generații Mercedes Clasa E: display-uri impresionante și tehnologie de vârf

Exteriorul va fi și el o noutate, raportat la generația anterioară, însă comparativ cu ce vedem în prezent în gamă nu va fi o surpriză. Cel puțin asta sugerează prima schiță apărută pe internet. Liniile caroseriei sunt similare cu cele întâlnite pe S-Klasse și C-Klasse.

Gordon Wagener, designerul șef Mercedes, a declarat în toamnă, la Salonul Auto de la Los Angeles, că aspectul noului E-Klasse va fi chiar mai curat decât cel al fraților C și S-Klasse. Va fi o revoluție față de generația actuală, va fi mult mai frumos și mai modern.

Noul E-Klasse, ca de altfel toate modelele Mercedes, trebuie să ofere un spirit glamour atunci când parchezi lângă el.

Noua generație va avea tocmai acest spirit glamour

Gordon Wagener
designer șef Mercedes-Benz
Același Wagener a descris mașina ca fiind una cu bosaje proeminente, o linie plonjată a posteriorului, o capotă lungă și o linie care se scurge pe toată lungimea profilului. Coeficientul aerodinamic va fi cuprins între 0.23 și 0.2 Cx, o valoare extrem de bună în segment.

Potrivit creatorului său, ”noul E-Klasse, ca de altfel toate modelele Mercedes, trebuie să ofere un spirit glamour atunci când parchezi lângă el. Noua generație va avea tocmai acest spirit glamour”.

Alături de prima schiță, Mercedes a dezvăluit și două clipuri video complet noi, care descriu procesul de testare la care a fost supus noul E-Klasse și modul de funcționare al luminilor LED inteligente. Botezat Multibeam LED, sistemul este echipat cu nu mai puțin de 84 de lumini individuale LED și va fi oferit pe lista de opționale a noului model.

Urmareste Automarket
Referindu-se la interior, Gordon Wagener susține că ”habitaclul noului model este cu două generații peste cel actual.
Dacă vă urcați în interiorul modelului actual, după ce ați făcut cunoștință cu noua generație o să vi se pară că v-ați întors în Epoca de Piatră.”

Printre cele mai importante noutăți se numără scaunele, care vor fi o adevărată operă de artă. Pe locurile din spate va fi mai mult spațiu, iar confortul resimțit acolo îi va face pe mulți cliență să își dorească un șofer.

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru