Primăvara aduce modificări în gama BMW: versiuni noi pentru i5 și XM

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță o serie de modificări în gama de modele. Printre ele, vorbim despre versiuni noi pentru sedanul electric i5, dar și pentru SUV-ul XM.

Odată cu venirea primăverii, germanii de la BMW anunță o serie de modificări în gama de modele. Acestea includ câteva îmbunătățiri în ceea ce privește tehnologia de la bord, dar și versiuni noi pentru mai multe modele din gamă.

Clienții vor avea la dispoziție o versiune nouă a sedanului cu zero emisii BMW i5, anume i5 xDrive40. Echipat cu două motoare electrice, acesta va oferi 394 CP și 590 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.4 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 215 km/h.

Bateria cu o capacitate utilă de 81.2 kWh promite o autonomie de până la 538 de kilometri, în ciclul WLTP. Acumulatorul poate fi încărcat rapid, cu până la 205 kW, caz în care 10 minute de așteptare înseamnă o autonomie de 156 de kilometri.

Paleta de culori a Seriei 5 a fost extinsă cu nuanțele Albastru Portimao Frozen Individual și Verde Malachite Individual.

Totodată, dacă sunt bifate scaunele opționale confort, sunt disponibile noi variante de tapițerie bicoloră, în nuanțele Dark Violet/Gri Atlas sau Gri Taupe/Gri Atlas.

VERSIUNE NOUĂ PENTRU iX2 ȘI X2

Tot din luna martie 2024, SUV-ul electric BMW iX2 va primi, la rândul său, o nouă versiune de bază.

Denumită iX2 eDrive20, aceasta este echipată cu un motor electric și oferă 204 CP. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 8.6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 170 km/h.

Bateria cu o capacitate de 64.8 kWh promite o autonomie de până la 478 de kilometri. La o stație rapidă, de 130 kW, obții o autonomie de 120 de kilometri în 10 minute.

O nouă versiune își face apariția și în gama lui BMW X2. Echipată cu un motor diesel și un sistem mild-hybrid la 48V, X2 xDrive20d oferă în total 163 CP și 400 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h în 8.6 secunde și o viteză maximă de 207 km/h.

Din primăvara anului 2024, atât X2 cât și iX2 vor putea fi comandate în nuanța Negru Frozen Metallic.

MOTOR CU 6 CILINDRI PENTRU BMW XM

Pentru clienții care vor un XM ceva mai eficient și care să nu fie echipat cu un motor V8, BMW va oferi versiunea XM 50e, cu un propulsor de 3.0 litri, pe benzină, cu 6 cilindri. Puterea totală a ansamblului ajunge la 476 CP și 700 Nm, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Vorbim despre un model plug-in hybrid, astfel că autonomia în modul pur electric ajunge până la 83 de kilometri.

Această nouă versiune a SUV-ului XM va putea fi recunoscută după banda neagră care se întinde pe toată lungimea mașinii, pe partea laterală, după conturul grilei în nuanța Pearl-effect Chrome și după terminațiile evacuării în Negru lucios.

Mai departe, tehnologia de condus semi-autonom de nivel 2 Highway Assistant va fi disponibil pe Seria 7, iX, XM, X5, X6 și X7, tot din primăvara anului 2024.

Pachetul include și sistemul Active Lane Change Assistant, cu ajutorul căruia cel de la volan poate schimba banda de rulare uitându-se în oglinda exterioară.

Totodată, asistentul volan Siri va putea fi activat și cu ajutorul vocii, pe mașinile echipate cu sistemul de operare BMW Operating System 9.

Așa cum spuneam, toate aceste noutăți vor fi disponibile începând cu primăvara anului 2024.

via BMW

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    strambe mai sunt...asa ceva..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru