Primele detalii despre producția lui Ford Puma: aproape 4.800 de unități au ieșit pe porțile uzinei de la Craiova în octombrie și noiembrie

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Joi, 19.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a produs 149 de unități ale SUV-ului Puma în luna octombrie și alte 4.620 de unități în luna noiembrie pentru un total de 4.769 de unități, aproximativ jumătate din producția înregistrată de Ecosport.

Ford a început producția noului SUV Puma la uzina de la Craiova în 8 octombrie, însă până în prezent nu furnizase informații oficiale cu privire la numărul de unități care au ieșit pe porțile fabricii, cu excepția unui prim lot de 300 de unități exportat în 1 decembrie.

De altfel, datele furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) la jumătatea acestei luni erau valabile pentru producția totală a uzinei.

Cu toate acestea, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) a dezvăluit în cadrul raportului de vânzări pentru luna noiembrie primele detalii despre producția efectivă a SUV-ului.

Astfel, Ford Puma a înregistrat o producție de 149 de unități în luna octombrie și de 4.620 de unități în luna noiembrie. În total, în aproape două luni, Puma a fost produs în 4.769 de unități.

Între timp, Ford Ecosport a fost produs în 9.147 de unități în cursul lunii noiembrie, iar producția totală a uzinei a ajuns la 13.767 de unități.

În primele 11 luni ale anului, producția Ford a fost 125.681 de unități, în scădere cu 4.9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cel mai probabil, producția a scăzut ca urmare a necesității de adaptare a liniilor de asamblare la producția noului Puma.

Până la sfârșitul acestui an, Ford Puma poate fi comandat pe piața din România pentru prețuri care încep de la 16.500 de euro, iar SUV-ul a primit în această săptămână 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP

Via Ford

Comentarii (2)

  • ACE_Caracal
    Bravo Ford va asteptam si cu o felina olteneasca pe baterii
    Preferabil stealth si cu autonomie silentioasa pana la Nadlac banuiti de ce dar ramane intre noi
    23 14
  • Adevarul e ca o versiune EV a aratosului Puma ar cam zdruncina concurenta, mai ales daca ar veni cu o baterie generoasa.
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru