Primele detalii despre programul Rabla Plus 2020: bonusul rămâne la 10.000 de euro, numărul de tichete va crește cu 20%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 14.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cumpărătorii de mașini electrice vor primi și în acest an un bonus de 10.000 de euro în cadrul programulului Rabla Plus, iar numărul de tichete va fi cu 20% mai mare decât în 2019.

Ministerul Mediului a anunțat la începutul acestei săptămâni primele detalii concrete despre programele Rabla și Rabla Plus, programate să înceapă în lună martie.

Astfel, în cadrul programului Rabla Plus, statul va acorda în continuare un bonus de 45.000 de lei, echivalentul a aproape 10.000 de euro, pentru achiziționarea de mașini electrice. În plus, numărul de tichete alocat va crește cu 20% comparativ cu anul trecut.

"Pentru Rabla Plus ne propunem să păstrăm cel puţin acelaşi buget (n.r - aceeași valoare a tichetului) şi vrem o creştere cu 10-20% a numărului de vouchere. Ne propunem ca, de la an la an, să creştem bugetul pentru voucherele privind maşinile electrice şi mai ales să dezvoltăm numărul de staţii de încărcare", a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, pentru postul de televiziune Digi24.

Programul Rabla Plus a avut anul trecut un buget de  93 de milioane de lei, suficient pentru achiziționarea a aproximativ 2.000 de mașini electrice sau 4.600 de mașini plug-in hybrid.

Ulterior, statul a suplimentat fondurile cu echivalentul a încă 350 de tichete. Prin urmare, bugetul pentru acest an ar putea fi suficient pentru achiziționarea a aproape 3.000 de tichete.

Între timp, pentru programul Rabla, Ministerul Mediului anunță un buget pentru cel puțin 60.000 de tichete, în condițiile în care anul trecut au fost alocate fonduri pentru aproximativ 50.000 de tichete.

"Pentru 2020 ne propunem un număr de minim 60.000 de vouchere pentru Rabla Clasic. Începe în luna martie, a rămas să stabilim cu colegii din minister şi cu cei din Administraţia Fondului pentru Mediu care va bugetul şi care vor fi exact etapele în care va fi demarat", a adăugat Alexe.

Ministrul nu a menționat nimic despre valoarea tichetelor pentru programul Rabla, însă cel mai probabil acestea vor rămâne la 6.500 de lei.

Via Digi24

Comentarii (9)

  • mircea badea
    https://www.transportenvironment.org/press/new-diesels’-particle-emissions-spike-1000-times-normal-levels-tests
    10 5
  • Tembelismul electric n-are limite. Bani din taxe pentru vise verzi pe pereti. Vai de ei, oameni fara minte...
    22 17
  • cosmin
    Parca bonusul era 45.000 de lei care inseamna vreo 9400 de euro nu 10.000, asa cum e si la rabla clasic 6500 de lei care atunci cand a demarat programul valora 1500 de euro, acuma vreo 1300 si ceva.
    13 0
  • inexorabil
    @PMC, degeaba ne “strofocăm”, omule…”Anticorupţilor”, “anticomuniştilor” şi “antimisticiştilor” le place la nebunie noul…socialism, recte: Statul-Dădacă (precursorul Guvernului Mondial, care va fi condus de crâncenul Antihrist), alias “garantul (n.m. : deşi tocmai această calitate are oroare s-o îndeplinească!) drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, cică ar avea “obligaţia morală” să-i ia de mână ca pe nişte oligofreni debusolaţi şi să-i introducă, în manieră “mirifică”, sub cupola Minunatei Lumi Noi...şi asta indiferent de volumul costurilor publice!

    Repet: în privinţa acestor cobai/zombi planetari, care se înmulţesc pe zi ce trece, dacă le ridici forţat pleoapele ochilor închişi, observi, fără niciun dubiu, un alb imaculat, inert, inexpresiv, şi inscripţia neagră şi stridentă “Out of control”. Sunt totalmente irecuperabili întru nădejdea vieţii veşnice, înţelegi? Pentru că eforturile titanice, întinse pe ani de zile şi depuse de cerberii mediatici ai EMOL încep să-şi arate roadele scontate…În schimb, eh, butonul cu care să ne “înroşească” scrâşnind aceşti nefericiţi din prostime îl văd exact unde este plasat sub textele noastre.
    9 6
  • cornel
    Numai mie mi se pare o tampenie ca statul sa dea aproape 10.000 euro ca sa-ti cumperi masina electrica? O subventie rezonabila este binevenita, dar aceasta suma este exagerat de mare. Nici o tara din lume nu mai da asa sume mari. Romania insa, cea mai saraca din EU, isi permite sa subventioneze Germania, Franta, Cehia, pentru ca acolo vor ajunge banii de vreme ce ei fac masini electrice.( VW e-up, ID3, Opel Ampera, Renault Zoe, Nissan Leaf, Soda Citigo iV, etc.). "Felicitari" guvernantilor! Sa stie omul cu salariul mediu de 600 euro ca din impozitul lui subventionam tari cu salariul mediu de 6000 euro.
    7 3
  • politrucks-ilor
    catren aplicabil.#zombilor dar si zombificatorilor nostri

    Vai de sufleţelul nostru
    care - când să fie mare
    ni se cocoşă ca prostul
    proştilor dând ascultare.

    Eugen Jebeleanu-1972
    9 0
  • Sincer cred ca ar trebui limitat numarul de autovehicule noi, de cele second nici nu mai zic, prin introdiucerea unor taxe foarte mari si nu prin acordarea de stimulente financiare
    Cred ca orasele mari sunt sufocate de atatea masini, majoritatea din ele fiind ocupate doar de sofer.
    Situartia din china cred ca va fi si la noi la un moment dat si nu vad cum vom iesi din situatia asta
    6 3
  • @inexorabil
    pari sa fii aproape in parametri tai normali in noul an, ma bucur.
    am vazut recent pe altii si mai paraditi la cap care, la fel ca tine, erau fericiti in mizeria proprie, drept e ca n-aveau acces la internet
    5 5
  • inexorabil
    Mafia, bine, aşa este, cum decretezi despre mine, dar te rog să răspunzi la întrebarea următoare: pe altul mai stângaci la deghizări decât tine l-ai întâlnit vreodată?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru