Primele imagini ale conceptului care va influenţa designul viitoarelor modele Renault

de Bogdan Mirică
Marti, 19.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault şi-a unit forţele cu studioul de design Lovegrove pentru a da naştere unui concept inedit, programat să debuteze la începutul lui aprilie. Potrivit Renault, conceptul va influenţa designul viitoarelor modele din gamă.

Renault explorează noi direcţii de design pentru a imprima gamei actuale un look pe care fanii şi l-au dorit întotdeauna. Lucrurile merg bine pentru şeful de design Laurens van den Acker şi echipa sa, mai ales după succesul repurtat de Clio, însă explorarea unei noi filosofii nu se opreşte aici.

Francezii îşi unesc forţele cu studioul de design Lovegrove, specializat în lucrări de creaţie contemporană, inspirate de creaţii organice. Aşadar, Ross Lovegrove, fondatorul casei de design, va avea o contribuţie importantă în definirea unei noi filosofii aplicate modelelor Renault.

Primul rod al colaborării nu va fi expus în cadrul unui salon auto, aşa cum ne-am fi aşteptat. Lucrurile se vor mişca mult mai repede, un concept în mărime naturală urmând a fi prezentat chiar la începutul lunii viitoare, în data de 8 aprilie mai exact, cu ocazia evenimentului Triennale din Milano, Italia.

Urmareste Automarket
Deşi nu a fost anunţat un nume oficial pentru concept, primele teasere au fost deja publicate şi anunţă forme complet noi.

”Lucrând cu forme de design contemporan, Ross Lovegrove şi studioul său de design vor dezvălui influenţe naturale ascunse, transpuse mai apoi unui limbaj de design complet nou, destinat modelelor viitoare”, anunţă Renault într-un comunicat de presă ce însoţeşte primele fotografii.

via Renault

Comentarii (4)

  • Mircea
    M-au facut curios si am intrat putin pe site-ul casei de design. Sunt impresionat.

    AWARDS

    RedDot 2010 Best of the Best
    Hungarian Design Prize
    Batimat Design Award 2009
    Vogue Traveller Ecology Prize, SOLAR TREE MAK Vienna, 2007
    Elle Decor 2006
    Good Design 2006
    Wall Paper Design Award 2006
    World Technology Prize, Time Magazine/CNN 2005
    Final Nomination for the Prince Phillip Design Prize 2004
    Good Design 2004
    JANUS Paris 2004
    Awarded Royal Designer for Industry by The Royal Society of Arts 2004
    ‘Designer of the Year’, A & W Hamburg 2001
    ID Magazine Good Design Award 2000
    iF Industrie Forum Design Award, Hannover 1999
    Medaille de la Ville de Paris 1998
    George Nelson Award 1998
    D&AD Silver Medalist


    Cu Laurens van den Acker in echipa si o noua casa de design, Renault va deveni o forta redutabila in arta frumosului. Va fi interesant de urmarit.
    35 2
  • Ren-auu!
    Designul ca designu', dar cu plasticele alea care au inlocuit pana si tabla de pe caroserie ce faceti? Tara arde si baba se piaptana.
    1 12
  • @Renu-auuf

    Au apus vremurile in care in urma unui impact nu se indoia tabla masinii in schimb se rupeau ocupantii masinii

    Acum masina se face praf si ocupantii supravietuiesc, Nu iti convine? ia-ti un merc de acum 3 decenii si ne vedem in rai, eu o sa ajung mai tarziu, nu ma astepta la portile raiului.
    11 0
  • Realitatea Zilei
    Lasand simpatiile pentru alte marci si comentariile rupte de realitate, cine se oboseste sa vada fizic ultimele aparitii Renault, va constata ca nu sunt cu nimic mai prejos decat alte marci de volum. Ba din contra, taticul monovolumelor, Scenic (facelift) e de calitate la interior, foarte rafinat si confortabil. Chiar si Laguna dupa atatia ani e recunoscuta ca avand un interior reusit. Nici Clio sau Zoe (aici presa confirma) nu sunt cu nimic mai prejos decat Fiesta sau 208 (aparitii noi) sa zicem.
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru