Primele imagini cu interiorul lui Aehra SUV: italienii au instalat un ecran telescopic uriaș

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Aehra au publicat primele imagini cu interiorul SUV-ului lor electric, care relevă un ecran masiv ce se poate extinde din bord.

În urmă cu o lună, start-up-ul italian Aehra a dezvăluit un concept al unui viitor SUV electric de performanță. Modelul exotic ar urma să beneficieze de un propulsor electric de 816 cai putere, iar dacă totul va merge conform planului, ar trebui să vedem acest model produs în serie din 2025.

Am văzut deja cum arată exteriorul conceptului, iar acum a venit timpul să aruncăm o privire și la interior. Înainte de a face asta, putem observa portierele de tip gullwing, care se deschid ca o pereche de aripi. Primul lucru care iese în evidență imediat este ecranul masiv al noului concept. Acesta se apropie de dimensiunile unui televizor și integrează atât instrumentarul digital, cât și sistemul multimedia pe toată lățimea bordului.

Din imagini, ai crede că ecranul masiv blochează vizibilitatea șoferului. Dar nu trebuie să ai motive de îngrijorare, deoarece ecranul se retrage în bord în timpul condusului, iar informațiile sunt compactate în partea de sus a ecranului.

Tot aici putem vedea și ecrane suplimentare pentru oglinzi și un display central mai mic pentru principalele comenzi ale sistemului multimedia.

Inclusiv volanul este aplatizat în părțile superioare și inferioare, iar Aehra spune despre acesta că este inspirat din mașinile de competiție și din avioane. Chiar și aici avem un ecran foarte mic în partea de sus a volanului, care afișează informații de bază, cum ar fi viteza și autonomia.

Mulțumită platformei lui Aehra SUV, spațiul la interior este unul imens pentru șofer și pasager. Podeaua este plată în totalitate, iar scaunele pot fi întinse cu ușurință. Deocamdată, nu avem mai multe informații despre spațiul din portbagaj sau despre dimensiunile ecranului principal, însă Aehra a confirmat că viitorul SUV va putea fi comandat în configurații cu 4 sau 5 scaune.

Viitorul Aehra SUV ar urma să fie lansat în 2025. Compania mai pregătește și o berlină electrică, așteptată să apară în februarie 2023.

via Aehra

Comentarii (5)

  • Si cum??? Jenti fără iluminare LED? Nasol…
    6 0
  • e mai mare ecranul ala decat parbrizul!
    5 2
  • Interesante oglinzile virtuale din laterale. Totuși, nu văd utilitatea acelui ecran imens atunci când mașina staționează. Probabil e doar un exercițiu de design.
    5 1
  • Mircea Badea
    nu se pricep. parbrizul trebuie sa fie un ecran insusi. sa partajezi imaginea cum vrei, lasi doar o huda sa vezi ce e in fata de exemplu. si transparenta dupa cum doresti.

    eu abia astept sa nu ai fie nevoie de ecrane, conxiune cu creierul direct. in felul asta si simti ce vezi etc..
    2 1
  • @Mircea, așa va fi, cel mai probabil, peste vreo zece ani. Din moment ce deja există head up display, de ce nu? Ecranele centrale poate ar trebui să dispară, deși acum la ele are acces și pasagerul, chiar dacă sunt ușor înclinate spre șofer. Totuși, parbrizul se mai poate crăpa sau ciobi de la pietre, etc. Complicat. Oricum, cele mai urâte ecrane sunt alea gen Tesla, neintegrate în bord. Nu zic, or fi mai simplu de înlocuit în caz de defectare, dar arată groaznic tableta atârnată acolo.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru