Primele imagini cu noua Honda Civic Type R TCR, o mașină construită pentru cursele de turisme

de Tiberiu Safta
Marti, 13.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a publicat primele imagini oficiale cu Civic Type R TCR, o mașină construită special pentru cursele de turisme. Noua mașină de competiție este dezvoltată de divizia de performanță Honda Performance Development, iar aceasta își va face debutul competițional în aprilie 2023.

Constructorul japonez pregătește o nouă mașină de curse bazată pe noul Civic Type R. Cu această ocazie, marca niponă ne oferă primele imagini cu noua mașină de competiție, construită sub egida regulamentului TCR pentru cursele de turisme.

Noua mașină este dezvoltată de către divizia de performanță a mărcii japoneze, Honda Performance Development, alături de italienii de la JAS Motorsport, parteneri oficiali Honda. Față de versiunea de serie a lui Type R, modelul de competiție prezintă modificări la caroserie, care includ montarea unor elemente aerodinamice noi, precum un spoiler față și un eleron spate reglabil și utilizarea unor elemente din fibră de carbon.

La interior au fost scoase scaunele și tapițeria pentru a putea monta un roll-cage, un volan special, un scaun de tip scoică pentru pilot și un instrumentar digital creat special pentru a afișa informațiile relevante în timpul unei curse.

Motorul este preluat direct de la versiunea de stradă a lui Civic Type R.

Vorbim aici de o unitate de 2.0 litri, turbo, modificat pentru a dezvolta mai multă putere. Alte modificări includ o transmisie nouă, suspensie reglabilă, frâne de curse cu sistem ABS și un sistem de realimentare rapidă cu combustibil.

Debutul competițional al lui Honda Civic Type R TCR va avea loc în aprilie 2023, în cadrul campionatului IMSA Michelin Pilot Challenge din Statele Unite.

via Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru