Primele imagini cu noul Genesis G90, concurent pentru Mercedes-Benz Clasa S

de Tiberiu Safta
Sambata, 04.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis a publicat primele imagini cu noua generație G90. Printre concurenții săi se numără Mercedes-Benz S-Klasse. Mașina coreeană este disponibilă și în versiune cu ampatament mărit.

Constructorul coreean premium a dezvăluit cea de-a doua generație a modelului său de lux, G90. Mașina nu va fi comercializată pe piața din Europa, însă este disponibilă pe piețele din Asia, Orientul Mijlociu și America de Nord. Noua navă-amiral a companiei din cadrul Grupului Hyundai va fi oferită și într-o versiune cu un ampatament mai lung.

Design-ul mașinii este specific limbajului folosit și pe alte modele din gama Genesis. Farurile LED au un aranjament în formă de două linii. Configurația luminilor se extinde și pe aripile față, inclusiv la luminile de semnalizare laterală. Același aranjament se regăsește și în partea din spate, unde ambele rânduri de stopuri LED sunt unite prin două benzi iluminate. Mânerele ușilor sunt ascunse în caroserie, iar jantele au o mărime de 20 de inch.

Varianta cu ampatament mărit este cu 190 de milimetri mai lungă decât cea standard. Față de generația anterioară a lui G90 LWB, care a fost vândută doar în Coreea de Sud, noua variantă lungă va putea fi oferită și pe celelalte piețe din lume.

Așa cum am spus, nici G90 cu ampatamentul standard și nici modelul lung nu vor fi comercializate în Europa. În locul acestui model, Genesis oferă pentru Bătrânul Continent modelul G70 Wagon, creat special pentru această piață.

Genesis nu a oferit detalii despre motorizări, însă este de așteptat ca noul G90 să fie oferit în versiuni convenționale, hibride și electrice. Mai mult, compania nu a oferit poze cu interiorul mașinii, dar grație unor fotografii spion din perioada de testare, se poate observa bordul echipat cu un instrumentar digital și un ecran amplasat central pentru sistemul multimedia. Mai jos de ecran sunt amplasate comenzile de climatizare cu butoane fizice și reglaje rotative.

Nu există, deocamdată, informații despre prețurile lui G90. Mașina va fi comercializată începând din 2022.

via Motor1

Sursa Foto Spion: Motor1

Comentarii (9)

  • Chiar e ridicol sa spui ca un Hyundai poate concura cu mb... exemplul phaeton e grăitor
    19 25
  • În Europa nu poate concura, de aceea nici nu-l vor aduce, dar în SUA pot face ceva vânzări, apoi această clasă este importantă pentru creșterea imaginii, nu poți să ataci piața luxului fără un astfel de model.
    25 5
  • Este chiar frumoasă.mercedes arată că niște banane cu roți,audi sunt amorfe iar BMW nu au arătat niciodată că niște mașini de lux.despre britanici și italieni nu m-ai are rost să vorbim, oricum sunt pe cale de a deveni istorie
    9 16
  • Asta arata a masina premium. Nu o aduc in Europa pentru ca nu poate concura cu grila noua de la BMW Seria 7 :))
    Asa sunt unii mai norocosi pe alte piete, ce sa-i faci. O vor cumpara saracii aia din Dubai, si alte tari din Asia.
    14 13
  • Edikkk
    Poate are clienţii ei, mie nu îmi place

    Cam disproporţionată, uşa şofer mică, cea din spate foarte mare...
    5 18
  • @Edikkk
    Pai cu usa e normal: asta e masina la care ai sofer si luxul e pentru spate destinat in principal. Doar la noi in Romania isi iau taranii Maybach ca sa-l conduca ei sau Seria 7. Coralarus supremus nu intelege carei clase sociale se adreseaza o masina.
    13 6
  • Edikkk
    @@Edikkk

    Da, da, mi-am dat seama, dar chiar şi aşa , parcă sunt alte maşini din aceiaşi clasă iar cele europene parcă nu se văd aşa

    În rest, ai perfectă dreptate
    4 7
  • @Edikkk
    Probabil modelul bleumarin este vreun long wheelbase pt China, unde se cauta asa ceva... chiar si asa, designul este unul total anapoda, fata e rotunda si bulbucata, iar spatele ascutit si cu linii drepte si taioase, zici ca-i din 2 masini diferite sudate la mijloc.

    Tot felul de linii aiurea, de la faruri care sunt niste linii ca sa fie ceva "original", sa nu fie, chipurile, la fel ca la alte masini, zici ca sunt benzi de led-uri din piata sa le pui prin baie sa arate cool, care se mai continua si pe aripi ca sa..ca sa ce? ca stopurile si aripile spate sunt oricum din alt film.

    Deci lux inseamna ca o facem mare si lunga, punem tablete mari, piele pe bord si fotolii moi in loc de scaune. Super!
    4 0
  • Mie imi place f mult.

    Hai cu un Diesel canceros nesimtit, de 3 L daca se poate, si pe mine m-ati convins.

    Absolut toate modelele de la Genesis de pana acum imi plac. Sunt wow! Pacat ca nu se poate lua asa ceva in Romania. Cred ca pierd enorm ca nu se extind cu o retea de dealeri in Europa, macar in orasele semnificative. Daca in Ro ar exista dealeri la Cluj, Bucuresti, Iasi, Brasov, ar fi suficient.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru