Primele imagini cu noul prototip hypercar Ferrari. Va concura la Le Mans în 2023

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a publicat primele imagini cu viitorul său prototip de curse. Noua mașină de competiție este construită sub egida regulamentului Hypercar, categoria de top de la Le Mans. Echipa va concura cu noua mașină la această cursă în 2023.

Anul viitor, lumea motorsportului se pregătește de o revenire a unui nume mare în categoria de top a curselor de anduranță. Mai exact, Ferrari va debuta în noua categorie Hypercar din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță. Din acest campionat face parte și faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans, unde Ferrari a participat în categoria GTE Pro în ultimii 10 ani.

Acum, constructorul de la Maranello a publicat primele imagini cu noul prototip din timpul testelor. Noua mașină a fost testată la Fiorano, circuitul de teste și dezvoltare al celor de la Ferrari. Din imaginile oferite, putem vedea mașina camuflată, cu un eleron mare în partea din spate și cu faruri subțiri în partea din față.

Evident, Ferrari nu a dezvăluit multe detalii despre noul prototip, însă știm că acesta va avea un propulsor hibrid, așa cum prevede regulamentul LMH.

Mașina va concura la Le Mans în 2023, anul în care cursa de 24 de ore va împlini 100 de ani. Va fi pentru prima dată din 1973 când Ferrari se va bate pentru victoria absolută la această cursă și în Campionatul Mondial de Anduranță.

Deocamdată, Ferrari nu a anunțat piloții care vor conduce noul prototip.

via Ferrari

Comentarii (2)

  • sa se bage.. totusi anua asta, hibridul toyota abia a luar fata anonimului termic a,ericam, care mai are si 200 de cai in minus..

    era frumos un articol macar despre le mans 2022...la fel si cu celalalte campionate...
    1 0
  • Eu credeam că orice Ferrari este un hypercar (chiar și alea pentru cărat pâine după preț) dar se pare că nu e așa. Acum înțeleg că este o diferența între supercar și hypercar.
    Oricum șă dezvolți o mașină pentru Le Mans este un efort important (de oameni, de resurse, financiar, etc.) și mi se pare că cei care visează au preluat conducerea. Dar un război pe două fronturi (F1 și Le Mans) este riscant pentru oricine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru