Primele imagini cu un nou crossover electric din Spania: Liux Animal promite autonomie de 600 de kilometri și un preț de 39.000 de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania spaniolă Liux a publicat primele imagini cu un viitor crossover electric, menit să fie primul său model de serie. Modelul cu zero emisii, botezat Animal, va fi construit din materiale ecologice în proporție de 90%, iar motorul său va dezvolta 237 de cai putere și promite o autonomie de 600 de kilometri.

Un start-up din Spania a publicat mai multe imagini oficiale cu prototipul unui viitor crossover electric de serie. Compania Liux a fost înființată în martie 2021 și de atunci a început să dezvolte primul său prototip electric, botezat Animal.

Acum, după mai bine de un an de la înființare, Liux ne dezvăluie prototipul în mai multe imagini prelucrate digital. Primul lucru care iese în evidență este designul foarte agresiv al noului model. Caroseria lui Animal este puternic sculptată în zonele frontale, laterale și din spate și prezintă mai multe elemente aerodinamice, precum un spoiler față și un eleron montat pe plafon.

Jantele ies în evidență prin aspectul lor sportiv iar sub bara din spate avem un element de care pare a fi confecționat din fibră de carbon. Și că tot suntem la capitolul materiale, Liux spune despre acest prototip că va utiliza materiale ecologice și sustenabile în proporție de 90% atât la exterior, cât și la interior.

În față, farurile LED au forma unor benzi subțiri, iar în spate stopurile LED sunt unite printr-o bandă.

Imediat sub acestea se află și un al doilea set de stopuri. Ușile din spate se deschid în sens invers față de cele din față, de unde remarcăm lipsa montantului B. La final, plafonul panoramic relevă designul eleronului cu 3 puncte de fixare, alături de o singură imagine a habitaclului care pare a avea iluminare ambientală.

Propulsorul lui Animal este compus dintr-un singur motor electric cu două variante de putere. Mai întâi avem o versiune de 190 de cai putere, care promite o autonomie de 300 de kilometri în regim WLTP și o viteză maximă de 180 de km/h.

Versiunea mai puternică va dezvolta 237 de cai putere și va avea o viteză maximă de 200 de km/h, precum și un timp de accelerație de la 0 la 100 de km/h în 5 secunde. Bateria de 170 kWh va fi suficientă pentru o autonomie de 600 de kilometri în regim WLTP, iar motorul electric va fi montat pe puntea din spate. Deocamdată, nu se cunosc timpii de încărcare.

Liux dorește să lanseze primul său model electric în primul trimestru al lui 2024.

Modelul va fi primi o versiune specială Habitat Edition, care va beneficia de motorizarea de 190 de cai putere și va avea un preț de pornire de 39.000 de euro. Compania spaniolă a dat deja startul la rezervări.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • 170kWh pentru 600km autonomie, cam putin ... puteau si ei sa zica 8-900 km ca doar nu-i dureau tastatura :)
    7 4
  • Seriff
    Cred ca in ziua de azi e mai greu sa fabrici papuci decat Suv-uri electrice, apar ca ciupercile.
    7 5
  • Cel mai probabil e vorba de o baterie de 70kwh. O baterie de 170 ar cantari probabil 1.5 tone si cu restul masinii s-ar apropia de 3. si nici pretul nu ar mai fi de 39k ci mai degraba de 89k.
    Minunile la raionul electrice nu prea se intampla.
    5 4
  • La cum arata acest “SUV” nu urca nici bordura
    3 5
  • Electric sau nu este un station wagon toată ziua… ceea ce este foarte bine. Pentru mine ce-a mai eficientă caroserie când ai nevoie de spațiu pe distante lungi, adică aerodinamica contează.
    1 1
  • 39.000 euro în varianta cu autonomie de 300km.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru