Primele imagini cu versiunea de pre-serie a noii generații Toyota Mirai: design modern, tracțiune spate și autonomie cu 30% mai mare

de Daniel Popescu
Sambata, 12.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat primele imagini cu versiunea de pre-serie a noii generații a modelului electric alimentat cu hidrogen Mirai, care primește un design modern, tracțiune spate și o autonomie cu 30% mai mare.

Toyota a confirmat la sfârșitul lunii septembrie că pregătește lansarea unei noi generații pentru Mirai, iar acum a publicat primele imagini și informații tehnice înainte de prezentarea oficială de la Salonul Auto de la Tokyo.

Modelul electric cu pile de hidrogen iese în evidență prin liniile de design mai simple și mai moderne comparativ cu cele ale generației actuale, în timp ce echiparea standard include jante de 20 inch.

Cu un astfel de design, Toyota va avea ocazia de a atrage un număr mai mare de clienți spre tehnologia pilelor de hidrogen, în contextul în care prima generație Mirai a avut un design mai degrabă spartan.

La interior, Toyota menționează un ecran poziționat central cu diagonala de 12.3 inch, un sistem audio JBL cu 14 boxe și 5 locuri, în condițiile în care actuala generație oferă doar 4 scaune.

Din punct de vedere tehnic, noua generație este dezvoltată pe noua platformă TNGA și adoptă tracțiune spate, o modificare majoră comparativ cu tracțiunea față a actualei generații.

În schimb, Toyota nu a oferit nicio informație despre puterea sistemului de propulsie și nici despre autonomie.

Totuși, japonezii menționează că autonomia va fi cu circa 30% mai mare decât cea a generatei actuale, care oferă 500 de kilometri între două alimentări.

Astfel, ne putem aștepta ca noua generație să aibă o autonomie de circa 650 de kilometri.

Toate detaliile tehnice despre noul Mirai vor fi făcute publice la prezentarea de la Salonul Auto de la Tokyo, care va începe în 23 octombrie. Toyota menționează că imaginile publicate până în prezent sunt mai degrabă ale unui concept, însă cel mai probabil designul va fi păstrat și pe versiunea finală de serie, mai ales că livrările sunt programate să înceapă anul viitor în Europa, Japonia și America de Nord.

Tot la Tokyo, Toyota va prezenta și versiunea plug-in hybrid a lui RAV4, prima de acest fel din lunga istorie a SUV-ului nipon. 

Via Toyota

Comentarii (11)

  • andrei
    frumos! si autonomie si totul. asteptam reviewuri
    15 5
  • ...intre timp,Vw a mai scos un nou logo!
    36 5
  • la cum abordeaza, mai nou, niponii designul de serie mai degraba as zice ca pe strazi vom vedea conceptul modelului de mai sus
    16 3
  • octav71
    In sfarsit, arata si Mirai a masina, ca actuala generatie...
    21 3
  • Influentele sunt clar de la Lexus, atat la exterior, cat si la interior, rezultatul este incomparabil mai bun decat primul Mirai.
    25 3
  • Edikkk
    Este destul de frumoasă, oricum bine că nu mai este urâtă !!

    La cât costă maşina, ar trebui să arate bestial indiferent că este cu termic, hibrid, baterii sau hidrogen !

    Apropo de hidrogen, în Norvegia sunt două firme mari... una a dat faliment iar cealaltă ia explodat o staţie şi le are pe toate închise !

    Cuplu de Norvegieni care au cumpărat două Hyundai full hidrogen la care plătesc leasing de 1300€ stau cu ele şi NU LE POT FOLOSI !!
    Se gândesc că nu ştiu pe cine să dea în judecată.


    Vizionaţi acest link despre hidrogen https://youtu.be/h-6BRdUPq54

    este foarte amuzant şi edificator.
    8 22
  • Ben Hapciu
    Daa, masina clar este un Lexus....pțiu.....Toyota ca doar Lexus este deținut de Toyota, nu invers. Am zis bine Grecule ? Ce-ti mai face BeHemWeul ? I-ai planat chiulasa ? .


    PS: Lasand gluma la o parte si trecand strict la domeniul automobilistic ( a se intelege cultura greu de atinsa la cote maxime din partea unora ) . Mirai este nu doar o masina deosebita ci o vitrina tehnologica. Tesla se va duce la vale cu tot cu Elon .
    7 14
  • mircea badea
    mda, nu mai stie lumea ce inseamna frumos..
    4 7
  • Parere
    Arata f bine mașina. Este un progres evident, mult peste cutiile germane așa-numite automobile.
    10 8
  • Clique
    Am încredere în tehnologia și mentalitatea japonezilor că vor găsi o metodă să facă alimentarea prin hidrogen mai viabilă.
    Europenii și americanii mereu au demonstrat că sunt doar niște bijnițari, ce nu gândesc spre viitor.

    De fiecare dată japonezii le-au tras-o în barbă tuturor tehnologic vorbind.
    Și acum va fi la fel, este doar o chestiune de timp.
    14 13
  • Singura alternativa reala la combustie, la ora actuala. Cam asta e ceea ce a reusit umanitatea sa produca in anul 2019. In rest, povesti scumpe si proaste.
    Sa-i uram Succes! si sa speram ca o sa se dezovlte cat mai rapid aceasta solutie, si nu porcariile scumpe si proaste cu baterii.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru