Primele imagini și informații tehnice despre Fiat 500 electric cabrio: motor de 120 de cai putere și autonomie de 320 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Fiat
Miercuri, 04.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a publicat primele imagini și informații tehnice despre versiunea electrică a modelului de oraș 500 cabrio, care utilizează un motor de 120 de cai putere și oferă o autonomie de până la 320 de kilometri.

Presat de necesitatea de a respecta noile norme europene pentru poluare, Fiat a dezvoltat o versiunea electrică pentru modelul de oraș 500 în varianta cabrio.

Chiar dacă designul este foarte asemănător cu cel al versiunilor cu motoare cu combustie internă, noul Fiat 500e a fost dezvoltat de la zero, fapt demonstrat inclusiv de dimensiuni.

Modelul electric are o lungime de 3.63 metri, cu 6 centimetri mai mare decât clasicul 500, în timp ce lățimea este de 1.69 metri, iar înălțimea de 1.48 metri. Ampatamentul a crescut de asemenea cu 2 centimetri.

Principalele diferențe vizuale sunt designul farurilor LED, partea frontală redesenată, în timp ce logo-ul Fiat a fost înlocuit cu un logo 500 pe grilă. La interior, Fiat 500e propune un panou de instrumente digital de 7 inch și un sistem de infotainment de 10.25 inch care integrează sistemul multimedia Uconnect 5.

Din punct de vedere tehnic, Fiat 500e utilizează un motor electric de 88 kW, echivalentul a circa 120 de cai putere, care îi permite să ajungă de la 0 la 50 km/h în 3.1 secunde și de la 0 la 100 km/h în 9 secunde.

Viteza maximă este de 150 de km/h.

Bateria Li-Ion integrată are capacitatea de 42 kWh și oferă o autonomie electrică de până la 320 de kilometri.

Oarecum surprinzător pentru un model electric de oraș, bateria poate fi încărcată inclusiv la stații rapide cu până la 85 kW, caz în care o repriză de încărcare de la 10% la 80% durează 35 de minute. Alternativ, bateria poate fi încărcată la stații cu curent alternativ cu până la 11 kW sau la wall-box-uri casnice cu până la 7 kW, caz în care încărcarea durează aproximativ 14 ore.

Nu lipsesc nici o serie de sisteme de asistentă, iar pe listă figurează Automatic Braking, Blind-Spot Monitoring, Lane-Keep Assist și Adaptive Cruise Control.

Fiat 500e va fi disponibil inițial într-o ediție limitată de lansare de 500 de unități numită Launch Edition, care include faruri LED, jante de 17 inch, scaune cu tapițerie din piele și toate sistemele de asistenta menționate mai sus. Prețul acestei versiuni va fi de 37.500 de euro.

Noul Fiat 500 electric va fi produs începând din luna iunie la uzină de la Torino, în timp ce versiunile cu motoare cu combustie internă vor fi produse în continuare în Polonia.

Via Fiat

Comentarii (27)

  • Cum sa coste 37.500 ? Italienii au simtul umorului.
    12 2
  • fan skoda
    Atat de urata, nici macar nu are scimbator de viteza, nu mai zic de acoperis, sitigau este cea mai frumoasa
    10 11
  • fan skoda
    Masina este ok. Are multe dotari, faruri LED, sisteme de siguranta si asistenta. Dar pretul este urias. 37.000 euro. Au innebunit italienii ? La banii astia iti iei VW ID.3 sau VW e-Golf, ambele mai dotate. Masinuta asta este rival cu Skoda e-Citigo IV. Skoda e-Citigo IV este 20.000 euro.

    @clona mafia nesimtita

    Nu poti sa te opresti ? Chiar trebuie sa scriu zeci de comentarii in care sa te injur ? ( Desi, cred ca ar trebuii sa te ignor. Nu merita sa ma enervez la un troll.
    5 13
  • Masinuta pentru cei care isi permit. Si Mini odata trecut la BMW si-a schimbat targetul de clienti deci cei 37.000Eu nu e pentru "sarachi".

    In schimb are un portbagaj minuscul. Astept reactia adevaratului fan skoda :))
    6 2
  • @fan skoda
    Compari cuttile de carton gen Skoda citigo cu Fiat 500? Putina decenta nu ti-ar strica.
    12 2
  • fan skoda
    @@fan skoda

    Skoda Citigo este o masina de oras superba si mica. Are si un portbagaj foarte bun pentru oras si cumparaturi.

    Se vede ca tu nu stii nimic. Skoda e-Citigo IV este viitorul in oras. Fiat 500 este o masina foarte mica si scumpa. Cum am zis si mai devreme, este o masina ok, dar pretul te face sa nu te apropii de ea. La banii astia iti iei Skoda Kodiaq Scout Full option. 5 stele EuroNCAP, 720 l portbagaj, si multe multe alte dotari/lucruri/calitati pe care acest Fiat NU le are.
    2 9
  • Clique
    @Dan_grc Renault Zoe incepe de la 31k, deci, ce te miră ?
    7 1
  • Cred ca competitorul adevarat pt masin asta e Honda E....care la fel se vrea un model mic, cool cu pretenti spre premium si la fel cu preturi de peste 30k euro...
    5 0
  • fan skoda
    @clona ratata nesimtita este un troll

    Buna gluma cu apa care curge in portbagaj la Tesla :)))
    Dar oprestete. Sau macar puneti alt nume de utilizator. :)
    0 10
  • fan skoda
    @tzenu_bmw

    Honda E este o uratenie. Chiarm nu-si are rostul. Imi vine sa vomit, daca nu chiar lesin cand vad uratenia aia.
    Nu inteleg preturile astea uriase la masinile electrice de oras. Nu ofera mai mult decat e-Citigo IV care este 20.000 de euro. Poate doar 50 km in plus la autonomie si cate ceva in plus, dar tot nu se justifica pretul. Diferenta de 17.000 de euro.
    2 7
  • ACE - Craiova
    Simpaticuta dar MULT prea scumpa.....pentru ceea ce ofera....

    Sa nu uitam urmatoarea stire din 16.07.2019:
    Tesla a decis să reducă prețul de pornire pentru Model 3, la 38.990 de dolari

    https://www.automarket.ro/stiri/tesla-renunta-la-versiunile-ieftine-pentru-model-s-si-x-si-coboara-pretul-92531.html

    TESLA Model 3 in cauza are o autonomie de 415 km WLTP, portbagaj de 425 litri, 5 stele EURONCAP, etc, etc....
    Ce-i lipseste modelului american: reprezentanta si service in Romania....nu gasim nici macar o statie de incarcare a acestuia pe plaiurile mioritice, in conditiile in care in alte tari sin Europa sunt zeci si sute .......

    In schimb, in Capitala Tarii, gasesti 250.000 de locuri de parcare si 1.250.000 de masini - SUNTEM NOI PREA BUNI pentru ei......?!

    Sau nu reusim noi sa-i impresionam, cu NORMALITATEA....?!
    7 7
  • Olivier Francois de la Fiat: " more than half of our 500 customers today do not buy entry-level models. In fact, for them a 24,000 euro price is normal today.

    “If you look at our electric competition, they are priced around 32,000 euros. The leap then from 24,000 to 32,000 is not so much, especially if you factor in government grants for electric vehicles. "
    4 3
  • fan skoda
    Da, dar exista Skoda e-Citigo IV la 20.000 de euro. :)))
    4 8
  • @fan skoda
    Citigo nu e competitor pt un F 500...deci nici Citigo electric pt 500 electric....
    Au cam aceeasi dimensiune si cam atat.....
    Citigo se compara cu Fiat Panda, Opel Carl, Hyundai i10, etc.
    500 se compara cu Opel Adam, MINI Coper, DS3...si altele
    Exista o diferenta intre masinile mici de oras ieftine si cele mici de oras scumpe.....chiar daca prin dimensiuni fac parte din acelasi segment....
    7 3
  • fan skoda
    @tzenu_bmw

    Ambele masini fac parte din aceeasi clasa. Au aproape aceleasi dimensiuni, sunt de ora si sunt mici. Fac parte din aceeasi clasa. Sunt rivalii.
    3 7
  • fiat 500 sau lastun 500 parca sunt frati.urata masina...
    1 6
  • fan skoda
    *oras*
    2 5
  • Edikkk
    Pentru cine NU ŞTIE

    FIAT 500 este o maşină de fiţe !!!

    Adică cel puţin la nivelul Mini făcut de BMW !!

    Eu nu înţeleg să fie sub apreciate grosolan unele branduri (italiene, franceze) şi la superlativ altele (britanice, germane) !!!????

    Este o porcărie.... mai ales că italienii au făcut maşini mai bune decât britanicii (de comparat cele de masă cu cele de masă, volum şi cele de lux cu cele de lux) !!
    8 3
  • fan skoda
    @Edikkk

    Fiat 500 este o masina destinata femeilor care vor ceva diferit si mic. NU este premium. Are sistem de infotainment, dotari bune. Dar nu este o masina de fite !
    2 6
  • scumpa sau nu, e cea mai vanduta masina din clasa ei, iar 500 se transforma in abarth, masina sportiva, deci nu e chiar o coaja din clasa mica. Se poate lua la tranta oricand cu un mini.
    8 3
  • @fan skoda
    Fiatul mic pentru femei si
    Skoda mare pentru barbati

    Specialistul lu tata
    5 2
  • fan skoda
    @@fan skoda

    Fiecare masina are un target.
    2 3
  • fan skoda
    Va-m zis oare ca decat sitigau e cea mai fiabila cand merg pe jos prin oras imi dau seama mereru cat sunt de sanatos practicand mersul pe jos .Lua-ti aminte ,oxigenativa creerii ca altefel debitatii decat inepti pe aici si o sa fiti marginaliza-ti
    4 1
  • @fan skoda

    fiecare MODEL aer un target de clienti PREPONDERENT

    Am subliniat termenii poate intelegi cum stau lucrurile.
    1 1
  • DACIA SPRING
    2 0
  • Din 25 de comentarii 10 sunt ale lui fan skoda si încă trei răspunsuri adresate lui , mai oameni buni nu-l mai bagati in seama pe infantilul asta că a ajuns să polueze în așa măsură rubrica de comentarii încât nu mai poate fi citită. Asta-i problema democrației, bagă-n seamă toți cretinii cu gura mare (vezi greta)...
    3 0
  • Parca se dadeau zmei si ziceau ca viitoarea generatie de 500 va fi doar electrica.
    Si-or fi dat seama intre timp ca nu-i fezabil? N-au suficiente baterii? Nu exista suficienta cerere? Sunt prea scumpe? Sau un pic din toate.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru